Traagiliselt hukkunud Mehhiko võidusõiduvendade Rodriguezite järgi nimetatud ringrada võib ajalukku minna Nico Rosbergi jaoks, kes edestab tiimikaaslast Lewis Hamiltoni 26 punktiga. Juhul, kui Hamilton jääb punktideta, piisab Rosbergile Mehhiko GP võidust, et maailmameistrite pikka rivvi astuda.

See konkreetne stsenaarium on muidugi vähetõenäoline. Hamilton on tänavusel hooajal punktideta jäänud vaid kahel korral ning ilmselt on Mercedes valmis ninast vere välja pingutama, et briti masinal järjekordseid tehnilisi viperusi ei ilmneks, sest Hamiltoni hädakisa Rosbergi võimaliku eelistamise kohta, on tänavu vist juba suurel osal vormeliringkonnast pannud kõrvad seebivett jooksma.

Mullu 23 aasta pikkuse vaheaja järel Mehhikosse naasnud vormel-1 etapi võitis Rosberg Hamiltoni ees. Poodiumi kolmanda koha hõivas Sebastian Vettel Ferraril. Lisaks võimalikule tiitlile tõuseks Rosberg esikoha korral Mehhiko GP ajaloo edukaimate pilootide sekka. Kaks korda on Mexico City's võidutsenud Jim Clark, Alain Prost ja Nigel Mansell. Traagiliselt hukkunud Clarkil on tegelikult kolmaski Mehhiko GP-võit, aga toona ei kuulunud sõit MM-sarja.

Red Bullid kiusavad Mercedeseid

Red Bull pole kolm etappi enne lõppu suutnud konstruktorite arvestuses Ferrari ees veel teist kohta kindlustada. Kahe võistkonna vahe on 53 punkti, kuid matemaatiliselt on mängus veel kaugelt üle saja silma.

Siiski on Red Bull hooaja teises pooles näidanud, et pigem suudavad nad Mercedesele konkurentsi pakkuda, kui jäävad Ferrarile jalgu. Viimasest kümnest etapist üheksal vähemalt ühe poodiumikoha teeninud Red Bulli esisõitja Daniel Ricciardo oleks võinud eelmisel nädalavahetusel end Austinis isegi Mercedeste vahele pressida, kuid virtuaalse turvaauto ajastus rikkus selle võimaluse.

Igatahes on selge, et Ricciardo ja Max Verstappen võivad järelejäänud etappidel hõbenoolte tiitlijagamises veel kõvasti vett segada. Red Bulli tiim ise on andnud mõista, et Mehhiko rada ei pruugi neile nii hästi sobida, kui näiteks järgmise etapina sõidetav Abu Dhabi etapp, kuid vihmastes tingimustes peaks punapullid suutma Mercedeseid ka Ameerikas kiusama. Ja pühapäevaseks võistlussõiduks on vihma tõenäosus enam kui 50%.

Mehhiklastel oma lemmikud

Kõige olulisem on eesootav nädalavahetus mõistagi Force India Sergio Perezi ja Haasi piloodi Esteban Gutierrezi jaoks, kes saabuvad kodupubliku ette. Kui Gutierrezi jaoks on see esimene Mehhiko GP, siis Perez teenis möödunud hooajal kodukamaral kaheksanda koha.

MM-sarja üldarvestuses 7. kohta hoidev Perez on juba praeguseks teinud karjääri parima hooaja, kuhu mahuvad kaks poodiumikohta ning punktikohad viimaselt seitsmelt võidusõidult. Perez ise on öelnud, et Mehhiko metropol Mexico City ei tekita temas just kõige soojemaid tundeid, sest üles on ta kasvanud pealinnast kaugel Guadalajaras, kuid mehhiklastest pealtvaatajad teevad südame soojaks ning samuti naudib ta naksakate kurvidega rada. Kui Perez suudab kodurajal täistabamuseni jõuda, siis teenib Paf-i kihlveoportaalis vastava panuse tegija oma raha tagasi 201-kordselt.

Pühapäevase sõidu soosik on Lewis Hamilton (1.90) Nico Rosbergi (2.30) ees. Järgnevad punapullid Daniel Ricciardo (12.00) ja Max Verstappen (13.00). Endiselt on võimalik ennustada ka maailmameistrit: tiitlis kinni oleva Rosbergi koefitsient on Paf-i portaalis 1.25 ja Hamiltoni oma 3.85.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse leiad siit.