Teadlased uurisid umbes tuhandet juhtumit, kui patsiendid olid haigestunud neeru-, põie- või jämesoolevähki. Võrdluseks kasutati 538 tervet inimest.

Aastal 1995 alustatud vähiuuringute materjali uuriti uuesti, lähtudes patsientide toitumusharjumustest.

Eriti hoolikalt uuriti akrüülamiidi sisaldavate toodete, sealhulgas kartulikrõpsude ja friikartulite, tarbimist.

Rootsi vähihaiguste epidemioloogia professor Gunnar Steineck ütles, et uurimuse käigus ei leitud mingeid tõendeid suurenenud vähiriskist.

Akrüülamiid tõusis meedia tähelepanu keskmesse aasta tagasi, kui rootslased teatasid selle aine suurte koguste leidmisest kõrgel temperatuuril valmistatud toiduainetes.

Maailma tervishoiuorganisatsioon on klassifitseerinud akrüülamiidi tõenäoliselt vähki tekitavaks aineks. See klassifitseerimine toimus loomkatsete alusel.

Rootsi-USA ühisuurimus avaldati teisipäeval ajakirjas British Journal of Cancer.