2003. aasta kevadel alanud olümpiale kvalifitseerumise protsess lõppeb käesoleva aasta 22. juulil, kui kinnitatakse 24 Ateena OM-pileti lunastanud paari.

Kuna olümpiamängude rannavõrkpalliturniirile on koha kindlustanud korraldajamaa Kreeka paar (tänase seisuga on selleks duo Michalopoulos/Beligratis) ning Aafrika mandri parim esindus (tänase seisuga Angoola paar Silva/Xisto), siis käib heitlus koha eest maailma 22 parima hulka. Lisaks kehtib reegel, et ühestki riigist ei pääse OM-le rohkem kui kaks paari. Kais/Vesik tõusid Serbia ja Montenegros saavutatud suurepärase neljanda kohaga olümpia edetabelis just viimasele OM-pääsme tagavale, 22. kohale.

Värska Fiiling Tiimi esipaar Kais/Vesik alustavad punktiskoori kasvatamist juba täna, 2. juunil algaval MK-etapil Portugalis Espinhos. Kais/Vesik said kvalifikatsiooniturniiril senise sportlastee kõrgeima — teise asetuse.

OM-le kvalifitseerumise info:
OM-edetabelis lähevad arvesse kaheksa parimat tulemust 2003. aasta algusest. Arvestatakse maailmakarikaetappe, Euroopa meistrivõistluste finaali ning maailmameistrivõistluste tulemusi. Kuigi Kais/Vesik on praegu edetabelis 22. kohal, ei anna vaid koht kogu ülevaadet tegelikust seisust.

Tänasel päeval edetabelis teise kümne algusse kuuluv Portugali paar Maia/Brenha on mänginud vaid seitsmel etapil (vaja osaleda vähemalt 8-l arvessemineval turniiril) ning sel nädalal tomiuva Portugali etapiga tõrjutakse Kais/Vesik koha võrra tagapoole. Samas on Kais/Vesikust vaid ühe koha ning 36 punkti võrra eespool Kanada paar Holden/Leinemann, kes käesolevast hooajast vahetas paarilised ning seetõttu enam punkte juurde ei saa koguda. Lõpliku olümpiale pääsejate nimekirja kinnitamiseni on aega veel osaleda ja punkte koguda viiel maailmakarikaetapil ning EM-finaalturniiril.

Kais/Vesiku lähimad jälitajad on Kanada paar Child/Heese, venelased Arkaev/Barsouk, hispaanlased Cotrino/Garcia ning hollandi paarid Backer/Boersma ja Mulder/Kogel.

Põhjalik info ning OM-edetabel on internetis kättesaadav FIVB kodulehel aadressil http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/rankings/2004/Rank_PORmen.asp.