„Ausa mängu põhimõtete järgimine on ainuvõimalik tee ning selle rikkujad peavad saama ühiskonnas igakülgse hukkamõistu osaliseks,” kinnitas Ratas.

„Spordirahvas vajab insaiderluse vastast ühiskondlikku lepet. Kokkuleppemängud on kogu maailmas kasvav probleem, mille kaudu liiguvad suured ja tihti kriminaalse taustaga rahad. See on ebaeetiline viis teenida kasu sportlaste ning spordifännide arvelt. Tunnustan spordiühendusi ja alaliite ning spordiennustusega tegelevaid ettevõtteid, kes ühiselt probleemi vastu võitlevad,“ lausus Ratas.

„Paraku näitavad seni avastatud juhtumid, et seadusandlik baas on siinkohal puudulik. Laadsed tehingud tuleb kiiremas korras kriminaliseerida.“

„Olümpiaideaalid peavad olema spordirahva jaoks sama olulised nagu ühe riigi ja rahva jaoks põhiseadus. Nulltolerants peab jätkuvalt kehtima ka dopingu kasutamise ja vahendamise osas. See eeldab avatud ja ausat suhtlust treenerite ja sportlaste vahel ning koostööd alaliitude, spordiorganisatsioonide ja Eesti Antidopingu sihtasutusega. Oma selge panuse puhta spordi nimel peavad andma ka riik ja kohalikud omavalitsused,“ selgitas Jüri Ratas.

„Kokkuleppemängud ja dopingu kasutamine pole ainult spordirahva mure, vaid põhimõtteline väärtushinnangute küsimus kogu ühiskonnas. Nii sporditegevuses, ühiskondlikus elus kui ka spordi juhtimises tuleb toimida läbipaistvalt ja avatult. Eesti Olümpiakomitee peab võtma juhtrolli ausa ja olümpiaideaalidele vastava spordi arendamisel,“ rõhutas Jüri Ratas.

Lisatud OlyBeti suuromaniku Armin Karu kommentaar:

"OlyBet on Balti spordiennustuse turu liider ning me tunnetame spordiga seotud rõõme ja muresid igapäevaselt. Spordipanustega seotud pettused ei ole Eestis veel väga suur probleem, aga kahjuks on see probleem kasvava loomuga. OlyBet tiim teeb iga päev tööd, et pettusekatsed juba eos avastada.

Ratasel on õigus - seadused peavad järgi tulema ning pettused, isegi pettuskatsed peavad saama karmilt karistatud. Mulle meeldib eriti aga Ratase nägemus sellest, et spordirahvas peab ise selle probleemi enda jaoks selgelt teadvustama ja mängureeglid paika panema, et pettustele kaasa aitavat insaiderlust ja infolekkeid vältida.

Olympic Casino on nii olümpialiikumise kui Eesti korvpalli suurtoetajate seas olnud aastaid ning meil on mõlema organisatsiooniga palju kogemusi. Ma isiklikult EOK presidendi valimistel otsustajate hulgas ei ole, aga kui oleksin, siis Jüri Ratas on minu arvates end korvapllijuhina tõestanud ja ma usun, et ta on ka igati sobiv mees EOK juhtima."