"Ütlesin võistkonnavõistluse järel Uisuliidu inimestele, et ma ei tunne end kõige paremini ja et vahest peaks üksiksõidus keegi teine osalema," rääkis Pljuštšenko CNNile antud intervjuus. "Nad ütlesid mulle, et ma peaksin uisutama. Ja nii juhtuski."

Pljuštsenko sõnul tegi selg talle valu juba võistkonnavõistluse lühikavas, kus ta ei saanud kahte kolmekordset hüpet sooritada. Kuna võistkonnavõistluses sai Venemaa kulla, sooviti uisutähe osalemist ka üksiksõidus.

Teid seega sunniti osalema? "Jah. Te peate küsima uisujuhtide käest, miks nii juhtus. Miks mina püüdsin jääle minna ja miks ei teinud seda teised uisutajad," lisas Pljuštšenko.

Venemaa uisuliidu president Aleksandr Gorškov ei nõustunud
Pljuštšenko väljaöelduga. "Pljuštšenko teadis olümpia algusest alates, et otsuse osalemise kohta teeb vaid tema ise. Alaliit
pole talle survet avaldanud," teatas Gorškov Venemaa ajakirjandusele.

Kui Venemaa ajakirjanikud Pljuštšenkolt tema CNNi intervjuule kommentaari küsisid, võttis iluuisutaja oma sõnad tagasi. "Andsin intervjuu inglise keeles. Minu vastuseid võidi valesti tõlgendada. Ma ei pruukinud ka ise kõigist küsimustest täpselt aru saada," teatas Pljuštšenko.