Portugal ja Prantsusmaa on EM-i finaali jõudnud väga erinevat teed pidi. Portugali esitus on olnud kõike muud kui veenev, kuid finaalis nad on, vastastest ühe päeva puhanumana ning Ronaldoga, kes täis tigedat tahtmist võita. Prantsusmaa on läinud kogu turniiri paremaks, koondis on töötanud meeskonnana ja karistab järjest kõik vead kohe ära, nagu Saksamaa omal nahal äsja koges. Prantsusmaal on kirjas 13 väravat, Portugal on finaali jõudnud kaheksa väravaga.

Kruus ja Vara analüüsivad, kumb meeskond võiks sellest kohtumisest võitjana väljuda. Põhjuseid kummagi poole kasuks jätkub. Luubi alla võetakse ka Griezmanni šansid Michel Platini rekordi (9 väravat turniiril) löömiseks. Kuidas kohtumine aga kulgeb, kas normaalajal üldse väravaid näeb ning kes jääb peale siis, kui läheb penaltite peale? Vara avaldab ka, keda tema soovinuks finaalis tegelikult näha.

Veel arutavad jalkagurud tänases videos, kes on EM-i suurimad võitjad ja põrujad, kas finaalturniiri laiendamine 24 meeskonna peale on end õigustanud ja kuidas see on suurendanud Eesti koondise võimalusi. Sealjuures ei saa eksperdid üle ega ümber FC Flora mängust Gibraltari meeskonnaga. Seda enam, et üks jalkagurudest – Vara – on ise väikesaarte mängudel Saaremaa meeskonnas Gibraltari vastu mänginud. Saaremaa kaotas, kuid vähemalt skooris!

Vaata lähemalt Triobeti jalkastuudio videost.