Kohtumises Venemaa vastu olid ka Taani meestel mänguvormid seljas, kepid käes ja uisud jalas, aga neile unustati seda öelda! Mingit vastumängu polnud, nad ei jõudnud venelastele mitte kuskil järgi. Taanlaste õigustuseks võib öelda, et neil on täna õhtul ülimalt oluline mäng Lätiga, aga näiteks aasta tagasi nägi Venemaa nende alistamisega suurt vaeva.

Venemaa „läks käima“ (vähemalt korraks) just enne seda, kui ookeani tagant tulevad kõvad mängumehed eesotsas Aleksander Ovetškiniga. Tegelikult oligi juba natuke imelik, et eelmisel hooajal Peterburi SKA-s möllanud ründekolmik Panarin-Šipatšov-Dadonov seni eriti silma ei paistnud. Nüüdseks on Chicago Blackhawksis imelise hooaja teinud Panarinil vanad liikumised suurel jääl meenunud ja tulemus on silmaga näha.

Ei saa päris öelda,et „tuhast“, aga Venemaa on tõusnud korralikult pinnale. Kui Ovetškin ja Kuznetsov suudavad kiirelt Stanley karikasarjast väljalangemise pettumusest üle olla ja koondisse sulanduda, siis sammuvad venelased kodusel MM-il kaugele. Uued mehed mängivat juba laupäeval Šveitsi vastu, esimene tõsine eksam on aga alagrupiturniiri viimane mäng samuti tugevdust ootava Rootsiga. Selle mängu kaotajat ootab veerandfinaalis kas Kanada või Soome.

Saksamaa oli tubli

Saksamaa oli kaks perioodi nagu teine Kanada, alles siis jõud pisut rauges. Esimest korda sel turniiril pidid kanadalased ka kolmandal perioodil konkreetselt pingutama, siis enam sakslased nende võidu joosta enam ei jõudnud.

Ise mängijana 15 aastat NHL-is olnud sakslaste värskele peatreenerile Marco Sturmile tuleb au anda – muidu sellist marsisammul hokit mänginud Saksamaa näitas sellist „old schooli“ kanada hokit ja sai hakkama küll.
Sakslastel on ees veel tähtsad mängud Valgevene, USA ja Ungariga ning kui nad suudavad näidata suurt osa sellisest meeskonnatööst, kui Kanada vastu, on nad veerandfinaalis.

Reede, 13. mai mängud:

16:15 Tšehhimaa – Kasahstan
16:15 USA – Ungari
20:15 Taani – Läti
20:15 Saksamaa - Valgevene