27-aastane Egiptuse-Šveitsi perest pärit Hussein tuli starti teises jooksus, kus jäi ajaga 49,80 alles viiendaks. Hooaja halvima jooksu teinud šveitslasest sai samas jooksus muuseas jagu ka Jaak-Heinrich Jagor. Nii saigi finaalipääsu eesmärgiks seadnud Husseini olümpiavõistlus läbi kõigest ühe staadioniringi ning kümne tõkkega.

Nagu Šveitsi meediat lugedes selgub, vigastas Hussein juunikuus vasaku jala hüppeliigest. Kuuldavasti midagi katki küll ei läinud, kuid tekkis äge põletik, mis pole siiani taandunud.

"Veel kümme päeva tagasi lõi jalga selline valu, et ma ei saanud kõndidagi. Jõudsin sel hetkel juba mõelda, et mis olümpia? Panen asjad kotti ja lähen hoopis puhkusele," selgitas välejalg. Valu vaigistavad süstid tegid Husseini jala seisundi küll paremaks ning jooksu ajal unustas ta enda sõnul tänu adrenaliinile valu sootuks, kuid poolik ettevalmistus jättis ta siiski 24 parema seast välja.

Vigastusest hoolimata suutis Hussein vähemalt ühe tiitlivõistluste medali tänavu võita, kui tuli Amsterdami EM-il pronksile. Ent olümpiamängudel pole Husseinil vedanud - neli aastat tagasi Londonis tuli tal vigastuse tõttu juba vahetult enne starti võistlusest loobuda. Hussein avaldab siiski lootust, et jõuab veel nii nelja kui ka kaheksa aasta pärast suurvõistlusel n-ö oma tulemuse ära teha.

Hussein polnud ainus suurtest nimedest, kes juba eelringis konkurentsist langes. Sarnane saatus tabas ka näiteks Michael Tinsley't, Jehue Gordonit, Nicholas Betti ja Patryk Dobekit.