Itaalia vajas Iirimaa vastu võitu ning pidi lootma, et Horvaatia ei suuda enamat väravateta viigist Hispaaniaga. Mõlemad meeskonnad said edasi aga kindla punktieduga. Hispaania 7 ja Itaalia 5 punktiga.

IIRIMAA - ITAALIA: 0:2 (0:2)
35. minut: Cassano
90. minut: Balotelli

Iirimaa: Given, O'Shea, Dunne, St Ledger, Ward, Duff, Whelan, Andrew, McGeady, Doyle, Keane

Itaalia: Buffon, Chiellini, De Rossi, Barzagli, Abate, Balzaretti, Pirlo, Motta, Marchisio, Cassano, Di Natale

HISPAANIA - HORVAATIA: 1:0 (0:0)
88. minut: Navas

Horvaatia: 1-Stipe Pletikosa; 21-Domagoj Vida, 5-Vedran Corluka, 13-Gordon Schildenfeld, 2-Ivan Strinic; 7-Ivan Rakitic, 8-Ognjen Vukojevic; 11-Darijo Srna, 10-Luka Modric, 6-Danijel Pranjic; 17-Mario Mandzukic

Hispaania: 1-Iker Casillas; 17-Alvaro Arbeloa, 15-Sergio Ramos, 3-Gerard Pique, 18-Jordi Alba; 8-Xavi, 16-Sergio Busquets, 14-Xabi Alonso; 21-David Silva, 9-Fernando Torres, 6-Andres Iniesta

Mängu eel:

Hispaania-Horvaatia

Hispaania mängib 40 000 pealtvaatajat mahutaval Gdanski staadionil juba kolmandat korda sel turniiril. Esmalt tuleb kohe ära märkida, et edasipääsu veerandfinaali tagab mõlemale meeskonnale ka 2-2 või suureskoorilisem viik. Kui aga mäng lõpeb ühe meeskonna võiduga, siis tuleb kaotajal jääda lootma sellele, et Iirimaa suudab teises mängus Itaalia vastu võtta viigi või võidu.

Horvaadid on viimases kuues Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri mängus kaotuseta. Ka väravate löömisega on viimastel EM-finaalturniiridel hästi toime tuldud, sest kaheksas viimases EMi mängus pole nulli peale jäädud. Hispaaniale pole aga suurturniiridel kerge mitut väravat lüüa. Viimati suutis üle ühe värava lüüa hispaanlaste võrku Prantsusmaa 2006. aasta maailmameistrivõistlustel. Mario Mandzukic on tõestanud turniiri käigus aga ilmekalt, et hea olukordade realiseerimise korral pole palju võimalusi vaja. Mandzukicil seni kirjas neli pealelööki, millest värav on tulnud kolmest.

Palavikuga laupäevase treeningu vahele jätnud Evertoni ründaja Nikica Jelavic peaks õhtuks olema mängukõlblik, teistel horvaatidel tervisega muresid ei tohiks olla. Hispaania põhimeestest on kollane kaart all Xabi Alonsol, Alvaro Arbeloal ja Fernando Torresel, ning täna teise kollase teenimisel jääb neil meestel veerandfinaal vahele. Kollaste kaartide saldo läheb kõigil mängijatel nulli teatavasti alles peale veerandfinaalkohtumist, et poolfinaalis ja finaalis saaksid meeskonnad mängida kindlasti oma põhimeestega.

Itaalia-Iirimaa

Poznani linnastaadionil 40 000 pealtvaataja ees toimuva kohtumise peab kindlasti võitma Itaalia, vastasel korral piirdutakse selle aasta Euroopa meistrivõistlustel alagrupimängudega. Iirimaa edasipääsulootused lõppesid juba peale teises voorus 0-4 allajäämist Hispaaniale.

Viiest viimasest omavahelisest kohtumisest on Iirimaa suutnud Itaaliat 2 korda võita ja kaks korda on lepitud viigiga, Itaalia on võitnud vaid korra. Iirlaste treener on itaallane Giovanni Trapattoni, kes 2004. aastal juhendas EMil sünnimaad Itaaliat. Seega tema jaoks on mäng kindlasti erilise tähendusega.

Itaalia koosseisust võib õhtuses mängus välja jääda Mario Balotelli, kellel on probleemid parema põlvega. Algkoosseisus teda asendada võiks esimeses mängus värava löönud Antonio Di Natale. Iirimaa koondise kauaaegne põhiväravavaht Shay Given tunnistas hiljuti, et kaalub koondisekarjääri lõpetamist. Kui Given sedasi otsustabki, jääb tänane mäng talle Iirimaa eest viimaseks.

 

Kui itaallased jäävad lootma enda võidule ja sellele, et tänane teine kohtumine ei lõpeks suureskoorilise viigiga, siis spordisõpradel on lootust näha põnevaid mänge ja pingelist tabeliseisu ka peale õhtuseid kohtumisi.