Täna oli Budapestis kavas meeste lühikava ja jäätantsu vabatants. Organiseerijad said lõpuks aru, et tabloo Kiss&Cry tagaseinana ei toimi ning hommikuks oli see kadunud. Asemele tekkis fuajees oleva autasustamise lava tagasein, kuid see ei olnud selleks mõeldud ja pilt Budapestist jäi liiga madalale, toolide seljatoe taha peitu. Asi lahendati nii, et toolidelt võeti lihtsalt seljatoed ära. Väga ilus see lõpptulemus küll ei saanud ja lähikaadri taustaks jäi must taevas ja väike kuu üleval nurgas aga igatahes parem kui eile.

Meeste lühikava läks meile suhteliselt kehvasti, kuid samas ka veidi õnnelikult. Viktor Romanenkovi lühikava ei õnnestunud. Kolmesel akselil, ehk "kolmel ja poolel" kukkumine ja kolmese flipi asemel ühene, ehk uisutajate keeli „liblikas“. Tulemuseks 23 koht, kuid siiski 24 parima hulgas ning pääs vaba kavale. Selleks aitas kaasa korralik kaskaad kahest kolmesest (lutz + tulup) ja teatud määral ka piruetid, mis olid kõik peale ühe maksimaalse tasemega, ehk 4, mis on tulbi, sest tihtipeale hüpete ebaõnnestumisel laguneb kogu kava laiali ning piruettidest ega esitusest ei jää suurt midagi järele.

Jäätantsus jagati täna EM-i esimesed medalid ning kulla said Itaallased Anna Capellini ja Luca Lanotte. Teiseks jäänud Venemaa paar Elena Ilinõh ja Nikita Katsalapov olid küll „kullas kinni“, aga kukkumine tõmbas neid poodiumil ühe taseme võrra allapoole. Ilma kukkumiseta oleks venemaa paar võitnud ning seda teenitult. Kolmandaks tulid inglased Penny Coomes ja Nicholas Buckland ning tunudus, et nad ise poodiumi kohta ei oodanudki. Kes tähelepanelikumalt jäätantsu kahel päeval jälgisid, võisid märgata, et Saksamaa paar Nelli Zhigashina ja Alexander Gaszi esinesid mõlemad kavad samas kostüümis ning nende väitel oli tegemist ühe looga, mille jutustamiseks kulus kaks tantsu.

Meie paaril läks EM suhteliselt hästi ja tulemuseks 14 koht. Neli aastat tagasi tõid Eestile olümpiakoha jäätantsus Caitlin Mallory ja Kristjan Rand, kellel jäi Vancouverisse minemata, kuna Caitlin ei olnud nõus USA kodakondsusest loobuma ning nende asemel sõitsid sinna noored Irina Štork ja Taavi Rand (kes 2010 aasta EM-il teistele paaridele jää ääres uksi avasid). Nüüdseks on Irina ja Taavi jõudnud samade kohtadeni EM-il nagu Caitlin koos Taavi vanema venna Kristjaniga neli aastat tagasi, kuid OM-i kohta neil saada ei õnnestunud ja Sotšisse jääb sedapuhku minemata.