Treener Boris Joffe lootis lõpuni, et ju see võit kuidagi tuleb, ja Kajak näitab edaspidi sama ilusaid esitusi, nagu Eesti olümpiaturniirile viimisel.

Kokkuvõte võiks kõlada nii: Meelis Loit tegi elu võistluse, augustades kõik, kes teele jäid; Kaido Kaaberma leppis oodatud plussisaju asemel 50-50-ga; Andrus Kajak sai kõigilt tappa; Novosjolov istus pingil. Eesti langes 9. koha matšile ja võitis seal, Novosjolov kambas, Austriat.

2001 teenis Novosjolovi põhijõududesse arvatult MM-hõbeda. Edaspidi on ta kahel juhul, 2010 Pariisis ja 2013 Budapestis individuaalseks maailmameistriks tulnud. Igaüks, kes talle vastu loositakse, ohkab murelikult.

Vanameister – ehkki vehklemises saab 36-aastane veel pikalt minna – ise ütles paar kuud tagasi olümpiablogile nii: “Minu medal oleks viimaste aastate põhjal ime. Head enesetunnet alles otsin. Olen Euroopas laagrites – ei ütle, kus ja kauaks –, enne Riot enam ei võistle. Praegu on minu poolt kogemused, ei muud.”

Tuleb lisada, et Novosjolov on varemgi endast suure võidu eel tagasihoidlikult rääkinud.

Torka, Kolja!

* * *
Martin Allikvee ujub täna 200 meetrit rinnuli. Pane Eesti mark, Martin, see oleks märk, mis näitab taset, mitte osavõttu!

* * *
Purjetajad püüavad taas merele minna, eks uurime, millal tuul õigeks pöörab!

* * *
Täna 80 aastat tagasi alistas Meie Kristjan ehk Kristjan Palusalu Berliini Deutschlandhalles Adolf Hitleri silme all Saksamaa kuulsuse, kolmekordse Euroopa meistri Kurt Hornfischeri, teenides kreeka-rooma maadluse olümpiakulla. Viis päeva varem oli ta võitnud vabamaadluse.
Palusalu püsib senini ainsa raskekaallasena, kes on pälvinud olümpiakulla mõlemas maadlusliigis.

* * *
Jesse Owens kuulus 1936. aasta 9. augustil Berliinis USA meeskonda, kes võitis ülekaalukalt 4x100 m jooksu. Ta sai neljanda kulla ja see polnud isegi üllatus – aasta varem oli Owens püstitanud vähem kui tunniga kolm maailmarekordit ja korranud üht varasemat!

Rio teleülekannete kava Viasati kanalitel:
14.25 sõudmine OTSE @ Viasat Sport Baltic
17.50 tennis OTSE @ Viasat Sport Baltic
18.40 purjetamise kokkuvõte @ Viasati Rio lisakanal OS1

19.30 kanuuslaalom OTSE @ Viasat Sport Baltic
20.10 tennis OTSE @ Viasat Sport Baltic
21.05 kanuuslaalom OTSE @ Viasat Sport Baltic
23.45 meeste vehklemine, epee OTSE @ Viasat Sport Baltic
00.55 meeste korvpall Leedu – Nigeeria OTSE @ Viasat Sport Baltic
01.00 purjetamine @ Viasati Rio lisakanal OS1
02.45 meeste rannavõrkpall Läti - Kuuba @ Viasat Sport Baltic
03.55 ujumine OTSE @ Viasat Sport Baltic

Rio olümpiamängude kuut lisakanalit näeb Viasati satelliit-tv ja Telia Viasati spordikanalite teemapaketi vahendusel.