Eelmisel nädalal haigestus ägedatesse ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse 19.789 inimest, neist 4862 haigele panid arstid gripidiagnoosi.

Võrreldes ülemöödunud nädalaga, on haigestumine Eestis kokku suurenenud 122 juhtumi võrra, kuid grippi jäänuid on ligi 500 võrra rohkem, teatas tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja BNS-ile.

"Seega võib öelda, et üldine hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine on stabiliseerunud," ütles pressiesindaja. "Ainult grippi on arstid diagnoosinud veidi rohkem."

Pressiesindaja sõnul on gripijuhud valdavalt diagnoositud ilma laboratoorse kinnituseta ning laborid ei tähelda sellisel määral grippi haigestumise kasvu.

Tallinnas on haigestumus pressiesindaja sõnul isegi vähenenud. Ülemöödunud nädalal jäi pealinnas viirusnakkustesse 5372, möödunud nädalal aga 4546 inimest.

17. jaanuarist 23. jaanuarini haigestus üle Eesti 14.045 inimest, neist grippi 2541 ning 24. jaanuarist 30. jaanuarini 19.667, neist grippi 4356.

Tervisekaitseinspektsiooni andmeil on hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine kas stabiliseerunud või vähenemas mitmes Euroopa riigis.

Näiteks Lätis on üldine haigestumus vähenenud 15 protsendi võrra, gripijuhtumeid on juba ligi poole võrra vähem, rääkis pressiesindaja. Austrias jõudis hingamisteede viirusnakkustesse, sealhulgas grippi haigestumine haripunkti jaanuari esimesel ning Saksamaal teisel nädalal.

Valdavalt on Euroopa riikides tegemist kiirema ja raskekujulisema A-tüve gripiga.