Kell 10 tegid oma EM-i debüüdi meesmaratoonarid Roman Fosti (isiklik rekord 2:20.29) ja Ilja Nikolajev (PB 2:20.29). Pidevalt tõusvas joones jooksnud Fosti lõpetas maratoni kõrgel 18. kohal, püstitades uueks isiklikuks rekordiks 2:17.54. Nikolajev katkestas 30 ja 35 km vahel.

Naiste kõrgushüppes tegid väga hea võistluse nii Eleriin Haas kui Grete Udras. Viimane suutis korrata hooaja parimat tulemust (1.85) ja saavutas EM-i lõppvõistlusel 14. koha. Eleriin Haas hüppas aga uue isikliku rekordi, 1.94, ja tuli sellega kõrgele seitsmendale kohale. Haasi tulemus tähistab ka Eesti U23 rekordit ja on Eesti naiste kõrgushüppe läbi aegade teine tulemus. Kõrgetasemelisel võistlusel näitas parimat hüpet 35-aastane hispaanlanna Ruth Beitia, kes sai kirja 2.01. Beitia tuli Euroopa meistriks ka kaks aastat tagasi, kergejõustiku EM-il Helsingis. Hõbe- ja pronksmedali teenisid venelanna Maria Kušhina ja horvaat Ana Šimic. Mõlema neiu tulemus oli 1.99.

Meeste odaviskes polnud palju puudu, et Soome võtnuks kolmikvõidu. Esinelikusse mahtusid nii Antti Ruuskanen, Tero Pitkamäki kui Lassi Etelätalo. Kuldmedali võitis lõpuks suurepärases vormis olnud Ruuskanen, kes suutis parimal katsel visata oda koguni 88.01 kaugusele. Ruuskaneni tulemus tähistas Euroopa pikimat odakaart tänavusel hooajal.

Hõbemedali noppis Helsingis Euroopa meistriks ja Moskvas maailmameistriks tulnud tšehh Vitezslav Vesely, kelle parim tulemus jäi juba alla 85 meetri. Pronksile tuli kogenud Tero Pitkämäki.

Esikaheksasse pääses maarjamaalaste rõõmuks ka odaviskaja Risto Mätas, kes suutis hooaja isikliku 80.73-ga visata end tunnustustväärivale kuuendale kohale.

5000 meetri jooksu võitis Suurbritannia kergejõustikutäht Mo Farah, kes krooniti tänavuse kuldmedaliga juba viiekordseks Euroopa meistriks. Eestlane Tiidrek Nurme lõpetas ajaga 14:13.89, mis oli ta hooaja isiklik tippmark ja andis eestlasele kõva 10. koha lõpuprotokollis.

Medalikomplektid selgusid veel naiste kuulitõukes, naiste 3000 meetri takistusjooksus, meeste 1500 meetri jooksus, meeste kaugushüppes ning meeste ja naiste 4x400 ja 4x100 teatejooksus. Vaata kõiki tulemusi siit!

Delfi vahendas Zürichis toimuvat operatiivselt tekstipõhises otseülekandes.