Juhtuma hakkas siis, kui mängu algusest oli kulunud täpselt tund. Mehhiklasest väljakukohtunik Marco Rodriguez andis võitlusolukorras Itaalia koondise poolkaitsjale Claudio Marchisiole otse punase kaardi. Löök jalga oli, kuid kindlasti mitte nii tõsine, et lehvitada koha punast kaarti.

Tegelik punase kaardi koht oli 79. minutil ja selle pidanuks saama Uruguay ründeäss Luis Suarez, kes läks ja hammustas õlga vastaste keskmängijat Giorgio Chiellinit. Kohtunik selles olukorras aga kaarte ei välgutanud, kuigi telekordused andsid väga hästi mõista, mida Suarez tegi.

Ühemehelise enamuse realiseeris Uruguay 81. minutil ja seda nurgalöögi olukorras. Suurte jõududega Itaalia värava all oldi ning õlaga suunas palli väravasse keskkaitsja Diego Godin. Uruguay teisena alagrupist edasi ja nüüd oodatakse vastast alagrupist, kus mängivad Kolumbia, Elevandiluurannik, Jaapan ning Kreeka.

Eelinfo:

Mõlemal riigil on tekkinud ülemaailmne toetajaskond, kes ei suuda uskuda, et MM jätkub vähemalt üheta neist. Kuid Itaalia ja Uruguay kaotused Costa Ricale vastavalt 0:1 ja 1:3 on viinud Kesk-Ameerika väikeriigi edasi ja kaks D-alagruppi favoriiti peavad nüüd selgitama, kumb sõidab tagasi koju ja kumb jätkab MM-teekonda kaheksandikfinaalis.

Uruguay on pärast Luis Suarezi naasmist algrivistusse saanud uue hingamise. Klubijalgpalli Liverpoolis mängiv Suarez kustutas Inglismaa edasipääsulootused kahe võimalusega, mille ründaja enesekindlalt ka realiseeris. "Uruguay messias" pole veel tippvormis, sest taastub endiselt põlveoperatsioonist, kuid ta seisund minevat paremaks iga päevaga.

Lisaks Suarezile peavad itaallased hoolsalt jälgima ka Edinson Cavanit, kes ei jää tasemelt Suarezile väga palju alla. Pingi peal istub veel veteran Diego Forlan, kes tahab end tõestada peatreener Oscar Tabarezi silmis.

Itaalial läheb vaja soodsama väravate vahe tõttu ainult viiki, et edasi pääseda, kuid Cavani-Suarez ründeliin on piisavalt ohtlik, et mitte jääda lootma üksnes tugevale kaitsemängule.

Sarnaselt Uruguay'ga 2:1 Inglismaad võitnud itaallased loodavad eelkõige vanameistri Andrea Pirlo täpsetele söötudele ja polaarseid arvamusi tekitava Mario Balotelli väravavaistule. "Itaalial läheb vaja ainult ühte pisieksimust, nad on väga organiseeritud," sõnas Suarez enne matši Itaalia kohta.