Oma pitseri vajutas üritusele kehv ilm, sest tugeva vihmasaju tõttu oli Raekoja platsile tulnud oodatust märksa vähem inimesi.

Vastuvõtu ametliku osa järgselt avanes fännidel võimalus ka isiklikult medalivõitjaid ja olümpialasi tänada ning küsida sportlastelt autogramme. Autogrammialal olid kohal lisaks sõudepaatkonna liikmetele - Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä - ka mitmed teised Eesti olümpiasportlased: vehklejad Erika Kirpu ja Kristina Kuusk, kergejõustiklased Martin Kupper, Gerd Kanter, Rasmus Mägi ja Ksenija Balta ning maadleja Heiki Nabi.

Lõuna-Ameerika ja Rio õhustikku aitasid Raekoja platsile tuua Samba trummarid, Liis Lemsalu, TTÜ tantsijad, DJ Critical. Eesti hümni esitas Ott Lepland.

Ametlikus osas esinesid tänukõnedega peaminister Taavi Rõivas, kultuuriminister Indrek Saar ja Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa.

Taavi Rõivas: "Ilmselt nõustute minuga, et kuus minutit ja 10 sekundit on lühike aeg. Isegi nii lühike, et mõni kanal ei jõua selle ajaga oma reklaame ära näidata. Aga see 6 minutit ja 10 sekundit, mil minu selja taga seisvad mehed võitlesid Rios medali eest, tundus kõigile igavikuna. Usun, et meie elu seiskus hetkeks. Väga hea, et seiskus. See emotsioon, mis neile minutitele järgnes, oli hindamatu. Suur kummardus teile ja aitäh terve Eesti rahva poolt!"

Urmas Sõõrumaa: "Olümpiast võttis osa 207 riiki. Medaleid jagus vaid 87-le neist. Me olime ühal pulgal selliste suurte ja rikaste riikidega nagu Soome, Portugal, India, Austria. Kolmandik meie koondislastest olid Rios esikümnes, väga hea tulemus."

XXXI suveolümpiamängudel Rio de Janeiros kuulus Eesti koondisse 47 sportlast 13 spordialalt. Eesti koondise parimaks saavutuseks Rio olümpiamängudel jäi paarisaerulise neljapaadi meeskonna võidetud pronksmedal.