Lisaaja lõpuminutitel lõi maruliselt viigiväravat jahtinud Šveits veel ka posti ning sai 17-lt meetrilt üliohtliku karistuslöögi, mis lendas aga müüri.

Kohtumine algas rahulikus tempos ning kumbki meeskond esimese pooltunniga väga ohtlikke momente luua ei suutnud. Argentina esimene võimalus avanes Ezequiel Garayl, kes oli nurgalöögi ajal karistusalas vabaks jäetud, kuid ei suutnud peaga palli tabada. Šveitsi esimene hiilgav võimalus skoori avamiseks tekkis 38. minutil, mil Josip Drmic pääses kontrarünnakul väravavahiga üks-ühe vastu. Šveitslane üritas palli puurivahist üle tõsta, ent lõi Sergio Romerole otse kätte. Üsna sündmustevaene avapoolaeg lõppes 0:0.

Kui teisest poolajast oli mängitud 15 minutit, tegi Gonzalo Higuain võimsa pealöögi, mille puurivaht Diego Benaglio suutis napilt üle värava lükata. Sealt alates pressis Argentina maruliselt. 67. minutil vuhises Messi kauglöök napilt väravast mööda, järgnes vahetusest sekkunud Palacio terav pealöök ning 77. minutil üliohtlik moment, kus Benaglio tõrjus palli enda ette, ent jõudis ise napilt enne Palaciot kohale. Poolaja lõpus sai veel Higuain peaga üritada, kuid hiilgemängu teinud Benaglio sai taas näpud vahele. Normaalaeg lõppeski 0:0.

Lisaajal surus Argentina kõvasti ning kui lõpuminutitel tundus, et Šveits peab ikkagi vastu, näitas Messi taas oma klassi. 118. minutil kaotasid šveitslased keskväljal palli ning Messi mängis ühest kaitsjast mööda ja andis karistusala joonelt Di Mariale täpse söödu. Viimane lõi väravavahile püüdmatult tagumisse nurka - 1:0.

Šveits ei olnud aga veel alla andnud. 120. minutil lõi Dzemaili nurgalöögi järgsest olukorrast värava eest palli peaga posti. Sealt põrkas nahkkera uuesti temani, kuid šveitslane ei suutnud nii kiiresti reageerida ja pall lendas mööda! Neljandal lisaminutil teenis Šveits veel ka üliohtliku karistuslöögi 17 meetrilt. Shaqiri pealelöök lendas aga müüri! Kohe kõlas ka lõpuvile ja Argentina oli saanud väga raske võidu.

Algkoosseisud:

Argentina: 1-Sergio Romero; 2-Ezequiel Garay, 4-Pablo Zabaleta, 16-Marcos Rojo, 17-Federico Fernandez; 5-Fernando Gago, 7-Angel Di Maria, 14-Javier Mascherano; 22-Ezequiel Lavezzi, 9-Gonzalo Higuain, 10-Lionel Messi
Šveits: 1-Diego Benaglio; 2-Stephan Lichtsteiner, 13-Ricardo Rodriguez, 20-Johan Djourou, 22-Fabian Schaer; 8-Gokhan Inler, 10-Granit Xhaka, 23-Xherdan Shaqiri, 11-Valon Behrami; 18-Admir Mehmedi, 19-Josip Drmic
Peakohtunik: Jonas Eriksson (Rootsi)