Evelin Ilves ütles oma sõnavõtus, et kuigi Londonil on au ja võimalus võõrustada olümpiamänge juba kolmandat korda, teeb Eesti delegatsioon ja üldse Eesti sportlane seal oma olümpiadebüüdi - ei 1908. ega 1948. aastal olnud see ajaloolistel ja poliitilistel põhjustel võimalik.

„Me loodame, et kõik Eesti sportlased võistlevad Londonis oma võimetele vastaval parimal tasemel. Elame kaasa ja rõõmustame. Aga ärme kurvasta ega parasta, kui kõik ei lähe hästi. Olümpiale kehvad sportlased üldse ei pääsegi,“ nentis Evelin Ilves.

„Koos sellega tehkem ühine kummardus ka ühele maailma kõige enam austatud inimesele, Ühendkuningriigi kuninganna Elisabeth II-le, kel just tänavu täitub troonile asumise 60. aastapäev. See väärikas daam ja hea Eesti sõber on oma elujõu ning positiivse ellusuhtumisega meile kõigile samasuguseks eeskujuks nagu parimad sportlased, kellele vähem kui saja päeva pärast asume kaasa elama,“ ütles presidendi abikaasa.

Tallinna Spordihallis toimuval spordipäeval osalevad pered erinevates mängudes ja võistlustes, mille on kokku pannud MTÜ Eesti Firmaspordi Liit, olümpiavõitja Erki Nool koos omanimelise kergejõustiku kooliga, Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Paraolümpiakomitee. Päev pakub tegevust igas vanuses külastajatele: võistelda saab 100m jooksus, mängida malet pimeda malemeistriga, saada tennisealast õpetust ning proovida kätt aerutamises, tõstmises, paraolümpia võrkpallis ja paljudel teistel aladel.