Kolumbiat ootab veerandfinaalis korraldajamaa Brasiilia, kes penaltiseeria järel Tšiili alistas.

Kolumbia kontrollis kohtumist esimestest minutites peale, vallates esimese pooltunni palli tervelt 70-protsendiliselt. Hoolimata sellest suutis ennast näidata ka Uruguay, kuid midagi ohtlikku korda saata ei suudetud.

Kolumbia võttis kohtumises juhtseisu 28. minutil, kui James Rodriguez karistusala lähedal palli õlaga enda ette võttis ja kohe õhust lati põrkest väravasse põrutas. Monaco staarmängija sai hakkama turniiri ühe ilusaima väravaga, mis kogu jalgpallimaailma taas kajama pani.

Uruguay üritas järgmistel minutitel kõvasti, kuid jäi selgelt Kolumbia kaitse vastu hätta ning ei suutnud endale tõsiseid olukordi luua.

Teine poolaeg algas tasavägiselt, kuid 50. minutil tegi Kolumbia turniiri ühe ilusama meeskondlikuma rünnaku viies mitme sööduga palli karistusalasse ja sealt läbi kahe mängija taas Rodriguezele, kes selle kindla liigutusega väravasse paiskas ja Kolumbiale 2:0 eduseisu tõi.

Alates 70. minutist asus Kolumbia üha selgemalt kaitsele keskenduma ning esimest korda kohtumise jooksul tõusis Uruguay pallivaldamisprotsent üle 40. Viimasel kümnel minutil oli Uruguayl kaks suurepärast võimalust skoorimiseks: Maxi Pereira suutis korra pika söödu karistusalasse omaks võtta, selle endale peaga ette mängida ja siis jalaga paari meetri pealt suunata, kuid Kolumbia väravavaht David Ospina oli õiges kohas ning tõrjus palli. Teine võimalus oli lõpuhetkedel Uruguay staaril Edison Cavanil, kes palli õhust karistusalajoonelt alla nurka põrutas, kuid taas oli Ospina jaol.