Starmani lumelauapargi avasid pidulikult Kiviõli Seikluskeskuse juhatuse liige Janek Maar, Starmani juhatuse liige Hanno Liiva ning Eesti 2018. aasta olümpialootus, freestyle suusataja Kelly Sildaru, kes katsetas esimesena lumepargi profirada.

“Tegemist on Baltimaade uhkeima lumelauapargiga, mille kõrguste vahe on Balti riikides olemasolevate parkide seas suurim ning rajad pikimad. See lubab ehitada suuremaid hüppeid, mis võimaldavad sooritada tehniliselt raskemaid trikke ning korraldada siin rahvusvahelisi võistlusi,” ütles Janek Maar.

“Lumelaua pargisõit on sellel aastal esimest korda olümpiakavas. Otsustasime toetada just selle spordiala arengut Eestis, sest näeme siin suurt tulevikupotentsiaali. Lumelauasõit ja freestyle suusatamine on tänu meie noortele talentidele talvespordialade Eesti suur medalilootus,” lausus Starmani juhatuse liige Hanno Liiva. Liiva sõnul saavad andekad Eesti noored nüüdsest Starmani ja Kiviõli Seikluskeskuse toel oma oskusi lihvida ja kõrgustesse pürgida ka Põhja Eestis, pealinnast vaid tunniajase autosõidu kaugusel.

Starmani lumelauapark koosneb kolmest eri raskustasemega liinist: professionaalidele, edasijõudnutele ja algajatele. Profiliini hüpete pikkused äratõukest maandumiseni on näiteks 10-12 ja 15-18 meetrit. “Pargi rajamine nõudis peaaegu sama palju lund kui kõigi teiste rahvanõlvade tegemiseks kokku,” lisas Janek Maar. Veebruari lõpus toimub Starmani lumelauapargis Eestis seniaegade suurim rahvusvaheline lumelauavõistlus.

Starmani lumelauapargi on disaininud ja valmis ehitanud Baltic Snowpark Agency, kes on ehitanud enamus arvestatavaid lumeparke Baltimaades ja hulgaliselt ka Euroopas. Lumelauapargi trampliine asub hooldama mitmekordne Eesti meister ja parim lumelaudur Mario Visnap.

Kiviõli Seikluskeskus avas 2014. aasta talvehooaja 18. jaanuaril. Keskuses töötavad suusa- ja lumelaualaenutus, kohvik ja saunad, avatud on 400-meetrine ning 600-meetrine rada ning nüüdsest ka Baltimaade suurim lumelauapark.

Keskuse esimesel, 2013. aasta talvehooajal külastas Kiviõli Seikluskeskust üle 14 000 inimese, kellest suurema osa moodustasid Eesti siseturistid, kuid oli märgata suurt huvi ka Peterburi reisikorraldajate ja turismifirmade poolt.

SA Kiviõli Seikluskeskus on vana tuhamäe ümberkujundamise tulemusena loodud ainulaadne suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskus kogu Läänemere piirkonnas. Keskusesse on rajatud Eesti pikimad, kuni 700meetrised mäesuusanõlvad koos rahvusvahelistele nõuetele vastava lumelauapargiga, mis teeb võimalikuks seal lumelauaalade rahvusvaheliste tiitlivõistluste korraldamise.

Starman on juhtiv koduste kommunikatsioonilahenduste pakkuja, mille teenused jõuavad rohkem kui 560 000 koduni kõikjal üle Eesti. Ettevõte pakub televisiooni-, interneti- ja telefoniteenuseid ning edastab telepilti lisaks ka maapealse leviga digitelevisiooni ZUUMtv vahendusel. 1992. aastal tegevust alustanud Starman on kasvanud Eesti suurimaks vabaturu tingimustes tekkinud telekommunikatsiooniettevõtteks, mis annab tööd rohkem kui 200-le inimesele.