A-alagrupi mängudes koduseinte toel vaid võite tunnistanud prantslased algatasid enda otsustava ning lõpliku eestmineku teise veerandaja keskel, kui 25:25 viigiseisult järjest 11 punkti visati.

Napp 10-punktiline vahe püsis veel kuni kolmanda veerandi esimese pooleni, misjärel kodumeeskond publiku marulise toetuse abil taas oma klassi näitas ning enne viimast 10-minutilist perioodi vahe juba 19 punkti peale käristas.

Säärasele minekule B-alagrupi neljandal meeskonnal Türgil vastust polnudki ning seega võetigi lõpuks vastu kindel 53:76 kaotus.

Võimsa võiduga marssis valitsev meister Prantsusmaa kaheksa parima sekka veerandfinaali, kus vastamisi minnakse Lätiga.

Võitjatiimi parimaid statistilsi näitajaid pakkus täna Nando de Colo, kelle arvele jäi 15 punkti ning seitse lauapalli ja resultatiivset söötu. Kahekohalise arvu punkte viskasid veel Evan Fournier (12), Joffrey Lauvergne (12) ning Nicolas Batum (10).

Türgi särgis sai kaksikduubliga maha Ersan Ilyasova, kelle saldole kirjutati 14 punkti ning 10 lauapalli.

Tasub veel mainida, et tänast mängu spetsiaalselt antud turniiriks kohandatud Pierre Mauroy Stadiumil jälgis täismaja 26 135 inimese näol. Mitte üheski Euroopa pinnal peetud kohtumises pole varasemalt sedavõrd palju publikut platsi ääres olnud.

Homme kohtuvad kaheksandikfinaalides veel Serbia - Soome, Horvaatia - Tšehhi, Iisrael - Itaalia, ja Leedu - Gruusia.