Lisaaja viimasel minuti mängu tulnud Krul tõrjus Celso Borgesi ja Bryan Ruizi penaltid ning aitas meeskonna poolfinaali.

Poolfinaalis ootab Hollandit ees Argentina. Teises poolfinaalis kohtuvad Brasiilia ja Saksamaa.

Holland valdas kohtumises palli 64 protsenti, lõi 20 korda peale, neist 15 väravaraamidesse, kuid ei suutnud Costa Rica puurilukku Keylor Navast üle mängida. Puudu jäi tihti ka õnnest.

Hollandi üks parematest momentidest sündis kohtumise 82. minutil, kui Wesley Sneijder karistuslöögist palli posti saatis. Postis käis pall ka lisaaja esimestel minutitel, kui Arjen Robbeni söödust Ron Vlaar peaga löögile sai - Navas tõrjus taas ning olukorra järgselt käis pall vastu värava raamistikku.

Lisaaja teisel poolajal jõudis pall nurgalöögijärgses olukorras taas Sneijderini ja taas lendas nahkkera raamistiku vastu, tabades latti.

Costa Rica parim võimalus oli lisaaja teise poolaja lõpus, kui põhiväravavaht Jasper Cillessen Marcos Urena pealelöögi tõrjus. Tegemist oli costaricalaste esimese löögiga postide vahele. Olukorra järel teeniti ka esimene nurgalöök. Holland sai nurgalööke proovida tervelt 11 korda. Mitmeid kordi saadi trahvikasti lähedalt tänu Robbeni heale tegutsemisele ka karistuslööke sooritada, kuid ükski standardolukord oranžis särgi mänginud madalmaade meestele edu ei toonud.

Holland vs Costa-Rica



Costa-Rica on üldse alles neljas Kesk- ja Põhja-Ameerika meeskond, kes on MMil kaheksa parema hulka jõudnud. Varem on seda suutnud USA, Mehhiko ja Kuuba.

Tänases mängupaigas Arena Fonte Novas on senise viie mänguga löödud juba kokku 24 väravat. Loodetavasti jätkub sama trend ka täna, sest väljakul on nii võimsad ründetähed kui Robin van Persie, Arjen Robben ja Joel
Campbell.