Soomlased suutsid eestlastega sammu pidada ainult kuni 4:4 viigiseisuni, aga siis läksid eestlased oma teed. Esimene veerandaeg võideti juba 12 punktiga, 28:16. Seejärel hakkasid eestlased tabama ka kaugviskeid ning poolaeg võideti seisuga 52:30.

Kolmas veerandaeg lõppes Eesti 23-punktilise eduga 70-47 ning viimasel veerandajal kustus Soome täielikult ning Eesti said 97-63 suure võidu.

Eesti poolelt tegid skoori kümme mängijat, kellest kõige resultatiivsemad olid Oliver Metsalu ja Kristen Meister vastavalt 18 ja 14 punktiga. Mihkel Schleicher ning Kent-Kaarel Vene lisasid mõlemad viis lauapalli ning Martin Paasoja paistis silma viie resultatiivse sööduga. Vastaste poole pealt sai ainsana üle kümne punkti Topias Palmi, kes kogus 13 silma.

"Õigeid olukordi tänane võit ei paljasta. Soomlased tulid sõidu pealt ja meil oli viimasest turniirist värske tunne, aga selge, et poisid olid tublid," kommenteeris Sõber täna saadud võitu.

Homme kohtub Eesti kell 19.00 samuti Euroopa meistrivõistlusteks valmistuva Leeduga. Kell 16.30 on Rakvere spordihallis vastamisi Soome ja Ukraina

EM-i B-divisjoni jõuprooviks vormi koguvate põhjanaabritega olid eestlased viimati vastamisi juuni keskel Helsingis peetud Põhjamaade meistrivõistlustel, kus väljakuperemehi võideti 88:77.Päeva esimeses kohtumises alistas Leedu U20 koondis Ukraina eakaaslased 71:65.