Eestil on nüüd alagrupis üks võit ja kaks kaotust, kuid tänu Sloveenia võidule Itaalia üle on meie noorte meeste edasipääsulootused alagrupist 12 parema sekka elus. Selleks tulebki viimases kohtumises Itaalia alistada.

Eesti alustas kohtumist hästi ning võitis avaveerandi hea visketabavuse pealt 21:15. Eriti hästi alustas Tarva mängumees Oliver Metsalu, kes suutis kindlat viskekätt terve kohtumise säilitada. Kuid mitte ainult tema, eriti teisel poolajal said hoo erinevatel hetkedel sisse ka teised mängumehed, eesotsas Martin Paasoja, Mihkel Schleicheri ja viimasel veerandil ka Martin Jurtomiga, kes olukorrad hästi ära lahendasid ja võidu koju tõid.

Poolaeg lõppes eestlaste 8-punktilise eduseisuga, kusjuures vastastel lubati kahe veerandiga kokku vaid 24 punkti visata, ise toodi seejuures 32. Kolmas veerandaeg kulges mõlemalt poolt väga efektiivselt, hoogu läks eriti tšehhide 205-sentimeetrine keskmängija Dalibor Fait, kes tabas kokku viis kolmest üheksast ja lõpetas mängu 19 punktiga.

Viimasele veerandile läks Eesti kuuepunktilises eduseisus ja vahe vähenes ka neljale, kuid lähemale eestlased vastaseid ei lasknud. Viimane veerand lõppes eestlaste 20:9 võiduga ning kokkuvõttes raske, kuid kindel võit.

Lisaks Metsalu suurepärasele esitusele lisas Martin Paasoja 17 punkti ja 6 lauapalli, Martin Jurtom 11 ja Schleicher 10 punkti. Rauno Nurgeri arvele jäi 8 punkti ja 6 lauda. Rait-Riivo Laane toetas nelja punkti, 6 laua ja 6 sööduga.

Eesti on kaotanud 10 punktiga (69:79) Sloveeniale ja 22 punktiga (44:66) Prantsusmaale, siis Tšehhi on jäänud 14 punktiga alla Itaaliale (75:89) ja kuue punktiga (72:78) Sloveeniale.

Eesti ja Itaalia kohtumine tpimub Saku Suurhallis laupäeval kell 20.15.