Kohtumine, mis tundus kaasa toovat väravateta viigi, päris kuivale siiski ei jäänud. Kohtumise lõpu eel, viimasel kümnel minutil rünnakuteravuse leidnud Belgiale tagas kolm võidupunkti Divock Origi tabamus. Vasakult äärelt tegi hea eeltöö Eden Hazard ja Origi pääses segamatult löögile 7-8 meetri pealt. Pomm keskele ja olemas.

83. minutil päästis Venemaa koondise halvimast väravapost, nii et Belgia võiduvärav oli õhus juba varem.

Belgia kindustas teise järjestikuse võiduga alagrupist edasipääsu. Venemaal ja Lõuna-Koreal on tabelis üks punkt, Alžeerial seni punktiarve avamata. Lõuna-Korea ja Alžeeria kohtumine on täna veel ees.


Eelinfo:

Venelased alustasid MM-i 1:1 viigiga Lõuna-Korea vastu. Fabio Capello hoolealustele oleks äärepealt saanud edasipääsu osas saatuslikuks Igor Akinfejevi prohmakas, kuid vahetusest sekkunud Aleksandr Keržakovil õnnestus veerand tundi enne mängu lõppu seis viigistada.

Itaallasest peatreener on kinnitanud, et Akinfejev kuulub kõigele vaatamata ka täna algkoosseisu. Otsus on ka arusaadav, sest kahel ülejäänud Vene väravavahil puudub nii vajaminev klass kui ka kogemus taolisteks mängudeks.

Ka Belgial ei kulgenud avamäng loodetud moel. Marc Wilmotsi meeskonnal õnnestus 0:1 kaotusseis 2:1 võiduks pöörata alles viimasel pooltunnil, kui vahetusmehed Marouane Fellaini ja Dries Mertens tabamused kirja said.

Belgia suurim mure tänase mängu eel on seotud kapten Vincent Kompanyga, keda vaevab kubemelihase vigastus.

Nii Venemaa kui Belgia jaoks on on äärmiselt oluline lõpetada alagrupp just esimesena, sest sel juhul õnnestuks suure tõenäosusega vältida kaheksandikfinaalis Saksamaad, kes on liikumas G-alagrupis võidu suunas. 

H-alagrupp:
1. Belgia 3 p
2. Venemaa 1 p
2. Lõuna-Korea 1 p
4. Alžeeria 0 p

Tänased mängud:

19.00 Venemaa - Belgia 
22.00 Lõuna-Korea - Alžeeria
01.00 USA - Portugal