Täna tegutses Naaber üsna harjumatus ametis, olles Sopotis fänniturniiril õigusemõistja. Kui turniir läbi, läks isegi platsile ja toksis harrastajatega veidi palli ning lustis südamest. Eilses 2:3 kaotusmängus Soomega võttis ta fännirolli tõsiselt, karjudes kogu südamest Eesti poolt. „Lahe oli! Kahju, et esimeses kahes geimis ei suutnud me neid serviga surve alla panna. Kolmas ja neljas geim olid võimsad. Viiendas oli Soome julgem, võttes lõpuks ka riske,“ kirjeldas ta toimunut kõrvalseisja pilgu läbi.

Poola sattus Naaber üsna juhuslikult. EM-koondisse mitte mahtumisest kuulis ta treeneritelt pühapäeval, teisipäeval uuris vend, kes Mart ei taha niisama vaatama sõita. Muidugi tahtis! Õnneks sai reis teoks lennukiga, sest 15-tunnine loksumine autos oleks nii pika mehe jaoks põrgupiin.

Hoolimata kaotusest pole Naaber kaaslastesse usku kaotanud. „Kõik on endiselt võimalik. Eile kaotas ju Poola 65 000 toetaja ees Serbiale,“ tõi ta näite, et kõik ei lähe alati loogilist rada mööda.

Mõistagi on ta veidi pettunud, et ei saa ise EMil mängida, kuid samas tunnistab väga hilja võrkpalli leidnud ja pessimistide kiuste ikkagi koondisse murdnud Naaber: suvi ületas kõik mu lootused. Ta kutsuti esmakordselt koondiselaagrisse, usaldati kohati ka platsile ja kõige tipuks võeti kaasa Mehhikos toimunud Maailmaliiga finaalturniirile. „See oli väga suur üllatus, ei osanud seda oodata. Kui uudist lehest lugesin, hakkas ikka süda kiirelt lööma,“ meenutas Naaber, kes esindab Tartu Bigbanki.

Ja mis hakkab toimuma tänavu Balti liigas ja Eesti meistrivõistlustel? Kuuldavasti kavatseb hiljuti sündinud Saaremaa klubi auhinnalaua puhtaks teha… „Selle ütlen kohe ära: Tartu võidab!“ teatas Naaber muheledes.