Lähtepositsioonid on meeskondadel vägagi erinevad – Itaalia alistas suurepärase mänguga Belgia ja Rootsi oli suurtes raskustes Iirimaaga, ehkki päästis viigipunkti. Reedesed mängukoefitsiendid pole seetõttu ka üllatavad. Itaalia võidukoefitsient on 1.86, Rootsil 4.95 ja viigil 3.50.

Taktikageenius Conte sidus rünnaku ja kaitse

EM-i finaalturniiril on need kaks meeskonda juba kolmandat korda samas alagrupis. 2000. aastal võitis Itaalia 2:1 ja neli aastat hiljem mängiti 1:1 viiki tänu toona 22-aastase Zlatan Ibrahimovici kannaga löödud väravale 85. minutil, kuigi Rootsi lõpetas mängu üheksakesi. Viimase tosina aasta jooksul kohtuti vaid korra kui 2009. aastal Squadra Azzurra sõprusmängus 1:0 võidu sai.

Koos EM-i eelsete kohtumistega on Itaalial nüüd kirjas kolm võitu ja nullimängu järjest ning vaadates, kuidas neljakordne maailmameister Belgia vastu kaitses tegutses, saab Rootsil keeruline olema. Ehkki avamängus nõrgalt mänginud Ibrahimovic tunneb enamust Itaalia meeskonnast läbi ja lõhki oma Serie A-s veedetud aastatest.

Rootsi lööb alla 0,5 värava – 1.98. Panusta 5 eurot ja võidu korral saad tagasi 9.90!

Itaalia rünnakut kritiseeriti EM-i eel tõsiselt, ent Belgia vastu toimis seegi. Peatreener Antonio Conte valmistub ilmselt uuele tööpostile minekuks, sest kohati mängis ta küllalt inglaslikult. Pikad söödud kaitseliini taha või Graziano Pelle või Ederi peale töötasid hästi. Lisaks jooksis Itaalia vastastest koguni 12 km enam, mis piltlikult võrdub lisamängijaga platsil!

Rootsil kaitses auk ja rünnak hambutu

Rootsi ei vaimustanud ja üles kiidetud noorem põlvkond – Victor Lindelöf, Emil Forsberg, Oscar Lewicki – mängisid väga närviliselt. Peatreener Erik Hamren peab meestesse enesekindlust süstima ja rünnakulgi midagi muutma. Marcus Berg oli nähtamatu, nii võib oodata John Guidetti lülitamist algkoosseisu. Kui Ibrahimovici väravalöömise koefitsient on 3.80, siis Guidettil 5.30.

Suurim mure on rootslastel aga kaitseliinis, sest Mikael Lustig sai vigastada. Hamren aga otsustas minna EM-ile vaid ühe puhta paremkaitsjaga ning Lindelöf Lustigi asendamisega Iirimaa vastu küll hakkama ei saanud.

Et Rootsil on siiski osavaid mängijaid ja Itaalia tegutseb vahel karmilt, siis tasub meenutada, et koguni neljal itaallasel on avamängust kollane kaart, sealhulgas kahel keskkaitsjal kolmest. Kui reedeses mängus antakse kokku vähemalt viis kollast kaarti, siis sellele Paf-is oleks koefitsient (üle 4,5) 2.25.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid