Kui keegi öelnuks EM-i eel, et viimase vooru eel Islandil võimalus alagrupp võita ja Portugalil šanss välja langeda, siis oleks ütlejat ilmselt hulluks nimetatud. Erinevaid variante on nii palju, et neid ükshaaval läbi võtta siin eelloos pole võimalik. Hetkel on Ungaril liidrina 4 punkti, järgnevad Island ja Portugal 2 ning Austria 1 silmaga.

Head väravavahid ja hea kaitse

Island ja Austria lähevad tähtsas mängus vastamisi peamisel areenil ehk Saint-Denis staadionil. Nagu sama alagrupi teiseski mängus, koefitsiendid tabeliseisust ei hooli – Austria võit on 2.07, Islandi oma 3.90 ja viik 3.50.

Vastakuti läheb kaks meeskonda, kes tõestasid esimeste voorudega, et oskavad kaitsetööd teha. Mõlemad tiimid tegutsesid hingestatult ja kaks väravavahti – Hannes Halldorsson ja Robert Almer – kuuluvad avamängude põhjal turniiri parimate hulka.

Mäng jääb 0:0 viiki – 7.50. Panusta 2 eurot ja teenid võidu korral 15!

Austerlaste kaitsetööd peaks veelgi tõhusamaks muutma põhikeskkaitsja Aleksandar Dragovici naasmine mängukeelust. Ent Marcel Kolleri hoolealused vajavad võitu ja selleks peaks teadupärast väravaid lööma. Seni on ses tulbas kirjas ümmargune null. Võit võib – aga ei pruugi – viia Austria esimese kahe hulka. Koefitsient, et austerlased lõpetavad esiduos oleks 7.50.

Island lööb vähe, aga täpselt

Island on kahe punktiga tabelis ilmselt juba ületanud enamike ootused, aga kindlasti kasvab süües isu. Pealelööke teeb meeskond vähe, aga täpselt – 12-st raamidesse 6 ja väravasse 2. Et Island lööb kolmapäeval vähemalt ühe värava, selleks on koefitsient 1.55. Oluliselt peab saareriigil paranema söödutäpsus – 58% on hetkel EM-i nõrgim näitaja.

Kollaseid kaarte on Austria ja Island kahe esimese vooruga kokku saanud 11. Kuigi Poola kohtuniku Szymon Marciniaki rahvusvaheline keskmine näitaja on alla nelja, siis näiteks panustamine üle 4,5 kaardile kolmapäevases mängus annab koefitsiendiks 2.60.

Üllatuslikult on need kaks küllalt põlist Euroopa meeskonda kohtunud vaid kolmel korral. 1989. aastal mängiti MM-valikturniiril Reykjavikis 0:0 viiki ja kodus Austria võitis 2:1 ning tunamullu tuli sõprusmängus 1:1 viik.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid