Samamoodi, nagu ütles Rein Taaramäe, siis ka ekspeditsiooni ratturid kaotasid lahingu, aga nendegi sõda pole veel läbi. Eilsel, 14. etapil oli ilm endiselt kehv, kuid motivatsioon oli see, mis rattureid edasi viis. Vaatamata külmale ilmale, vihmale ja tuulele sõideti 150 kilomeetrit ja saabuti kauaoodatud Prantsusmaa pinnale.

Kuigi eile jõuti kümneid kilomeetreid plaanist edasi pedaalida, siis ligi 100 kilomeetri jagu ollakse ikka veel võlas. Tagantjärele võtsid ratturid ebaõnnestunud 13. etapi kokku niiviisi: “Nagu Taaramäegi – üleeilne etapp läks kehvasti. Aga järgmistel etappidel üritatakse anda oma parim.”

13. etappi alustas kuus ratturit, kellest üks jõudis enne suurt vihmahoogu jätta etapi pooleli proosalisemal põhjusel. Kaupo Karja oli juba enne ekspeditsiooni ette planeerinud mõnepäevalise jalgrattast eemaloleku, et käia Eestis sõbra pulmas. Kui Kaupo Frankfurt-Hahni lennujaamas tiimist lahkus, siis ei osanud veel keegi ette näha, et mõnekümne kilomeetri pärast lõpetavad ka teised mehed etapi.

Kaupo liitub ekspeditsiooni meeskonnaga taas pühapäeval, mil soojakraadid peaksid olema juba ratturisõbralikumad. Esmaspäevast alates pedaalib tiim jälle täiskoosseisus edasi, lootuses jõuda kolmapäeval Alpe d`Huezi vallutama.