Meestest võttis 6,4 km rajal ülivõimsa võidu Thierry Gueorgiou ajaga 30.49. Ka mullusel MM-il sama distsipliini võitnud prantslane edestas hõbeda saanud Jarkko Huovilat Soomest 1.12-ga ja kolmandaks tulnud rootslast Emil Wingstedti 1.21-ga.

Eelmisel EM-il kõrge 11. koha saanud Kärneril kadus järg teise ja kolmanda kontrollpunkti vahel, kui ta raja puuduliku trükikvaliteedi tõttu asus ekslikult lugema kaardilt etappi 12-13. Eksimuse järel ei suutnudki Kärner normaalset jooksurütmi taastada ja kaotas võitjale 4.40. Esmakordselt tiitlivõistlustel osalev Nõmm oli koondise liidrist aeglasem 1.21.

Baltimaade edukaimaks tõusis lätlane Martins Sirmais, kes oli 13., leedulane Edgaras Voveris sai 15. koha. Lõunanaabrite vahele platseerus tiitlikaitsja Mihhail Mamleev Venemaalt.

Naiste 5,3 km rajal noppis oma järjekordse tiitlivõidu Hanne Staff Norrast. Suurüllatuse serveeris leedulanna Dainora Alsauskaite, kes kaotas 26 sekundiga ja sai hõbeda. Kolmas oli Tatjana Rjabkina Venemaalt. Kaks aastat tagasi Ungaris 13. kohaga lõpetanud Annus kulutas raja läbimiseks 5.10 enam kui Staff.

Kolmapäeval on EM-il kavas sprindivõistlused.