Maailma absoluutsesse tippu kerkinud Belgia kõige värskemad mälestused Eestiga on kurvad. Eesti ja Belgia oli ühes grupis ka 2010. aasta MM-valiksarjas ning toona polnud Belgia uue põlvkonna tõus veel alanud ja koondis oli käesoleva sajandi suurimas mõõnas.

Võõrsilmäng peeti Liege'is, kus Eesti oli väga lähedal viigipunktile ja kaotas lõpuks 2:3. Seejuures lõi Andres Oper Eesti teise värava kolmandal üleminutil. Paraku on jalgpallisõpradel selle kohtumisega seoses ilmselt negatiivsed mälestused, sest Marouane Fellaini kukkus ühes mänguolukorras keskkaitsjale Andrei Stepanovile lihtsalt pähe ning tekitas toonase koondise raudvarale trauma, millest Stepanov täisväärtuslikult enam ei taastunudki.

Kordusmängus ei suutnud MM-pääsme võimalused minetanud Belgia Eesti koondisele enam hambaid näidata ja sinisärgid võtsid Lillekülas Raio Piiroja ja Konstantin Vassiljevi tabamustest 2:0 võidu.

Nüüd on olukord 180-kraadiliselt pöördunud. Belgia on värskes maailma edetabelis neljandal positsioonil ning portaali transfermarkt.com arvutuste kohaselt on koondise turuväärtus 486,75 miljonit eurot. Eesti koondise hinnalipikule on portaali hinnangul kirjutatud 10,75 miljonit, millest ligemale pool moodustab Liverpooli hingekirjas oleva Ragnar Klavani väärtus.

Kahel viimasel tiitlivõistlusel veerandfinaali rühkinud Belgia on käimasolevat valikturniiri alustanud kolme võiduga. Belglaste väravate vahe on 13:0 ning Gibraltari vastu püstitas Christian Benteke MM-valikturniiride rekordi, kui sahistas võrku seitse sekundit pärast kohtumise algust.

Marc Wilmotsilt peatreenerisaua võtnud Robert Martinez on näidanud, et suudab hinnatud mängijatest koosneva seltskonna ühiseks rusikaks koondada. Parim näide sellest oli mäng tugeva Bosniaga, mille Belgia võitis koguni 4:0.

Kolmest valikmängust ühe võitnud Eesti koondis peab Martin Reimi käe all oma kolmanda kohtumise ning esimese välismängu. Reimil on sisuliselt kasutada kogu koondise raudvara. Eemale jääb vaid Gibraltari vastu kaks väravat löönud ning jalgpallifännide uueks lemmikuks kerkinud Mattias Käit.

Paf-i portaalis on kahtlusteta favoriit Belgia, kelle võidukoefitsient on 1.07. Paadunud Eesti koondise poolehoidjad võivad suurüllatuse korral oma raha tagasi teenida 34-kordselt ning viigi koefitsient on 13.00.

Kuna Belgia puur püsib sel valikturniiril süütuna, võib pilgud pöörata händikäpi ennustuste suunas. Näiteks Belgia võit händikäpiga, mille kohaselt on Belgia kohtumise alguses 0:3 kaotusseisus, on tasustatud koefitsiendiga 2.48. Kui Eesti saab sel valikturniiril teise 0:5 kaotuse, saab vastava tulemuse panustaja oma raha tagasi 9,5-kordselt.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse leiad siit.

Jaga
Kommentaarid