Latt on ameeriklastelgi seatud kõige-kõige kõrgemale. FIS-i maailmakarikasarjas jahitakse ikka esikohti ning eriti panustatakse sprindile, kus Kikkan Randall hoiab üldarvestuses 84-punktilist edu venelanna Natalia Matvejeva ees.

Otepääl on Ragilo hooldada peamiselt Kris Freemani suusad, kuid vahetustega tuleb määrida ta ka teiste staaride sõiduvahendeid. Ka Randalli omi. Sprint, mille eelsõidud algavad homme kell 12.00, on Eesti määrdemehe jaoks üldse kõige närvesöövam võistlus. "Naiste ja meeste peale kokku seitse-kaheksa sõitu, minut aega meeletut närvikõdi ja resultaadi pärast muretsemist," kirjeldab ning kiidab ameeriklaste ülisõbralikku iseloomu. "Määrdemeistri tööd austatakse siin väga. Sõbralik õlalepatsutus tuleb ära isegi siis, kui suusk kõige paremini ei libise."

Alates 2006. aastast USA koondise juures toimetanud rootslane Peter Johansson: "Ragilo on täielik professionaal. Tulemused räägivad ju enda eest. Oleme head sõbrad ning tegu on väga meeldiva inimesega."

USA koondislastel, kes Eestisse saabusid ühena esimeste seas juba kolmapäeval, on Otepääl kaasas ligi sada paari suuski. Kuid hooaja teisel etapil Kuusamos oli sama number näiteks 260.

2001. aastast määrdemeistrina töötanud Oleg Ragilo on olnud kõikide Kristina Šmigun-Vähi olümpiavõitude ja kuldsete maailmameistrivõistluste juures. USA koondisel oli ta abiks ka aastatel 2008-2009, kuni Šmigun-Vähi ta Vancouveri-projektiks taas appi kutsus.

Delfi külastas Ragilo boksi Tehvandi suusastaadionil. Vaata videost!

Mullu veebruaris ilmus Ragilost pikk artikkel ka mainekas suusaportaalis Fasterskier. Loe seda siit!