Härra Francois Ribeiro, Rally Estonia on Otepääl alanud. Milliste emotsioonidega teie seda võistlust siin vaatate?

Olen õnnelik, väga õnnelik. Esimest korda, kui kohtusin Urmo (Aava) ja Silveriga (Kütt), sain aru, et tegu on kahe töösse väga professionaalselt suhtuva mehega. Teadsin, kui oluline on ralli eestlaste jaoks ning vaatasin ka siinsed kiiruskatsed üle - need on ilmselt paremadki kui Soome omad. Olin kindel, et EM-ralli Eestisse toomine on hea mõte.

Seega mingit muret teil seoses ralli korraldamisega polnud?

Absoluutselt mitte. Kaks aastat tagasi tõime EM-sarja Läti ralli. Siis kõik ütlesid, et me oleme sellise otsuse tegemise tõttu hullud, sest lätlastele on EM-ralli korraldamine liiga pikk samm ja nad ei tule sellega toime. Ütlesin kriitikutele, et nad eksivad, lubades, et Läti saab ralli korraldamisega väga hästi hakkama. Arvan, et Eesti on oma ralliga üks samm kõrgemalgi kui Läti, sest siin on sellega seotud rohkem inimesi ning üldpilt jätab seeläbi veelgi parema mulje. 

Ilmselt mängivad just rallisõbrad, keda Eestis on teatavasti palju, seesuguse ralli korraldamisel olulist rolli?

Just nii. Fännid, kohalik meedia, kohalikud kangelased (intervjuu tegemise ajal oli eestlaste käes kolmikjuhtimine- toim), suurepärased korraldajad, head rajad ja riigi toetus - see kõik näitab, miks me polnud Rally Estonia korraldamise pärast mures.

Kas Eurospordil on siit ülekandeid teha kerge?

Ma arvan küll. Siin on kõik väga kompaktne. Eurosport jagab oma pilti ka telekanalile TV3, aidates neil rallit kajastada.

Kas see, et pärast neljandat katset hoidsid eestlased enda käes kolme paremat positsiooni, oli teie jaoks üllatus?

Ei, seda mitte. Kõik teavad, et Tänak on väga talendikas sõitja. Ta teab ju ka kõiki siinseid katseid, ent ralli pole veel läbi. Usun, et siin tuleb tihe rebimine viimase katseni.

Eestlased unistavad sellest, et kunagi võiks siin toimuda ka MM-etapp. Kas see mõte võiks kunagi ka realiseeruda?

Kõik on elus võimalik. Kui eestlased sellest unistavad, siis mina ei hakka kätt ette panema. Vastupidi, aitasime Poola rallil jõuda EM-sarjast MM-sarja. Ent see on muidugi äärmiselt keeruline, sest MM-sarjas on 12 etappi ning sinna pääsemiseks tuleks keegi kalendrist välja lükata. Poola näiteks pidi välja lükkama Akropolise ralli. Kuid see pole enam meie teha, seda saab otsustada vaid MM-sari ise ja rahvusvaheline autospordiliit. Võin vaid öelda, et EM-sarja hästi korraldamine on parim viis näitamaks, et riik on MM-ralli (WRC) võõrustamiseks valmis.

Ja muidugi vajaks see ka palju suuremat eelarvet.

Jaa, nii on. MM-ralli korraldamiseks tuleks suurendada ralli eelarvet ilmselt umbes viiekordselt. Kallimaks teeb selle juba katsete kogupikkuse kahekordistumine, 200 kilomeetrilt 400 kilomeetrini, ent kulukad on ka kõik teised rahvusvahelise autospordiliidu nõudmised eesotsas turvalisusega. Ühesõnaga me räägime siin täiesti teise suurusjärguga üritusest, mistõttu arvan, et Eesti on veel liiga väike ja kogenematu lähiajal MM-ralli korraldamiseks.