"Eile õhtul umbes kell 21.30 sain ma ROK-ist kirjaliku teate, et Evi Sachenbacher-Stehle dopinguproovi A-proov on osutunud positiivseks. Proov võeti pärast ühisstardist sõitu, 17. veebruaril. Proovist leiti keelatud erguti methylhexanamin´i kasutamise jälgi," teatas Michael Vesper ajakirjanikele. "Samal õhtul teatasin positiivsest proovist sportlasele ning soovitasin tal taotleda B-proovi tegemist. Täna hommikul kell 10 avati sportlase juuresolekul dopinguproov uuesti ja võetud uus analüüs näitas samuti positiivset tulemust. Kell 14 oli meil istung ROK-i distsiplinaarkomisjoniga, kus jagasime juhtunule selgitusi," kirjeldas Vesper toiminguid.

"Positiivne dopinguproov oli meile šokiks," jätkas ta. "Seisame dopinguvaba spordi eest ja selles plaanis on Saksamaa olümpiadelegatsiooni esinemine Sotši mängudel rikutud. Olümpiamängude eel sõlmisime kõikide sportlastega dopingureeglite järgimise lepingu ja selle rikkumise tõttu on Evi Sachenbacher-Stehle olümpiakoondisest välja arvatud. Ta on juba tagasiteel koju. Edasised sanktsioonid selguvad hiljem."

Sachenbacher-Stehle esindajate sõnul võis keelatud aine sattuda tema organismi toidulisandite tarbimise kaudu.

Naiste 12,5 km ühisstardiga sõidus sai Sachenabcher-Stehle 4. koha, jäädes pronksmedalist täpselt ühe sekundi kaugusele.