"Tulin just koos vehklejatega söömast. Alguses ei saanudki majja sisse, sest liftid olid kinni pandud. Läksime trepist üles ja vesi voolas kolinal vastu! Õnneks oli puhas vesi, mitte kanalisatsiooni oma. Vesi keerati majas kinni ja tehti alles paari tunni pärast lahti," kirjeldas Kallas.

"Mul endal vedas. Minu korrus jäi kuivaks, sest asub kohe eestlaste korruse peal, 11. korrusel lifti järgi. Kedagi selle peale vihastams küll ei näinud. Kuidas sa saad sellise asja peale vihastada! Kõik viskasid nalja, et ikka juhtub, uue maja värk."

Veeavarii eestlaste korrusel algas umbes 20.45, kui üles ütles 10. korruse koridori seinal asuvas tuletõrjekapis asuva seadmestiku kraan.

Eesti delegatsiooni liikmed üritasid veevoolu tubadesse barrikadeerida kättejuhtuvaga, kuid sellest hoolimata said ajutiselt kannatada samal korrusel majutuvate osade delegatsiooni liikmete riietus- ja olmeesemed. Kümnendal korrusel on majutunud vehklejad, ujujad, kergejõustiklasi ja sulgpallureid.

Muid sekeldusi pole Kallase sõnul olümpiakülas veel olnud. Isegi sääsed ei taha eestlasi süüa. "Ei ole ühtegi sääske siin näinud. Meil anti seina sisse panemiseks mingi sääsetõrje vidin. Treener Lenart Kivistik on meil tubli mees, kes seda elementi iga päev vahetab. Sääsed vist kardavad meid, ma arvan," muigas Kallas.

Täna on purjetajatel sisuliselt vaba päev, sest trenni ei tohi enam olümpialahel teha. Pool päeva kulub neil paadiga seotud tehnilistele tegevustele, kell 17 kohaliku aja järgi võtab buss peale ja viib Maracana staadionile avatseremooniale. Eesti lippu kannab sissemarsil Karl-Martin Rammo.