“Oleme olümpia eel kasutanud sama mudelit nagu enne Ruka etappi ehk olen vähe võistelnud,“ rääkis Kilp, et valitud on meetodid, mis on varasemalt edu toonud.

Kilp on enda sõnul nüüdseks ka ajavahega kohanenud, kuid kohanemist vajavad veel Pyeongchangis valitsevad ilma- ja lumeolud.

“Rada peab sobima. Vanemad mehed ütlevad, et rada meenutab 2007. aasta Sapporo MM-i oma, kuid mina seda rada ei tea,“ tunnistas 24-aastane Kilp. “Kui tavadistantside rajad on võrreldes tavapärasega natuke kergemad, siis sprindi oma on ikka selline nagu tavaliselt.“

“Tuul on siin aga tugev. Sellega ei ole harjunud. Pesusid tuleb alla panna ikka mitu kihti,“ andis ta vihje, kuidas ta külma ilma vastu võitleb. “Lumi on ka võrreldes Euroopaga siin teistsugune. Lumi on kuiv. Tuul kuivatab seda lund ikka hästi. Õigeid suuski on nendes oludes raske leida.“

Senisele hooaja käigule tagasi vaadates tunnistas Kilp, et algus oli suurepärane, kuid pärast Davaosi etappi teda tabanud külmetus tõmbas selle hoo maha. Nüüdseks on seisund mehe sõnul juba rõõmsam.

Kilbi põhidistants ehk klassikatehnika sprint on Pyeongchanis kavas teisipäeval.