Kõige tulisem andmine inglaste ja prantslaste vahel leidis aset juba mõned tunnid enne mängu, kui umbes poole tunni kaugusel staadionist kahe tiimi ultrafännid kokku said.

Kohalviibinute sõnul jooksid Inglismaa ja Venemaa fännide mitmesaja pealised grupid ühel hetkel lihtsalt hooga üksteisele otsa ja hakkasid omavahel lööke vahetama. "Ma olen kuulnud, et see kaklus lepiti juba enne kokku. See kõik algas nii järsku ja esialgu lasi politsei neil omavahel päris pikalt klohmida. Siis aga jooksid nad kahe seltskonna vahele, lasid pisargaasi välja ja see tabas ka sisuliselt kõiki välibaarides olijaid," muljetab Inglismaa fänn Matthew.

Pärast mängu temaga rääkides on staadionist vaid 100 meetri kaugusel asuvas välibaaris meeleolu rahulik ning Inglismaa ja Venemaa särkides fännid joovad isegi koos õlut. "Kui linnas on üle 100 000 fänni, siis muidugi leidub debiilikuid, kes omavahel kaklema lähevad." Ka kõrvallauas istuv hokisärgis "Vova" nõustub temaga. "Meie fänne sõimatakse alati selle eest, mida mõned hullud teevad. Tegelikult ei ole me kõik sellised. Mõned tahavadki ainult kakelda, teised tahavad aga jalgpalli nautida."

Politsei pani jõuga baari kinni

Päris nii rahulik siiski kogu üldpilt pole. Nii jooksid näiteks Venemaa fännid pärast lõpuvilet üle piirete Inglismaa toetajate sektorisse, hakates tribüünidelt maha tirima inglaste fännilippe. Vastaspoolega jõuti ka paar rusikahoopi vahetada, kuid kuna Inglismaa ultrafännid asusid teiselpool staadionit, siis suuremaks kähmluseks asi ei eskaleerunud. Mõne minuti möödudes suutsid turvatöötajad selle olukorra aga lahendada ja Venemaa fännid kamandati tagasi oma sektorisse.

Ka pärast lõpuvilet pidid Venemaa fännid ootama, et inglased rahulikult staadionilt lahkuda saaksid. Kui suuremad mängujärgsed kaklused jäid esmapilgul olemata, siis omajagu segadust siiski tekitati. Nii kogunes suur osa Inglismaa fänne pärast kohtumist samas kohas, kus mängueelne kaklus oli aset leidnud ning seal olla kohalik politsei neid ühel hetkel lihtsalt tõukama hakanud ja ära ajanud.

"Kogunesime jälle sadama juures ja ühel hetkel hakkas politsei lihtsalt jõuga baari sulgema. Aga massid tungisid veel korduvalt tagasi sisse ja teenindaja müüs hea meelega 10 euroga õlut. Lõpuks pani politsei aga trellid baarile ette ja siis nad seisid lihtsalt rivis seal baari ees, et keegi enam läbi ei tuleks," muljetab Sunderlandist pärit Andrew, kes oli piletisegaduse tõttu sattunud istuma hoopis Venemaa fännisektorisse.

Kanepit pahviv venelane ja sisuliselt alkoholivaba õlu

Andrew'ga sama saatust jagas tema sõber Henry, kellega koos neil staadioni ees ka väike mure tekkis. "Keda need korraldajad lollitada üritavad? See Carlsbergi õlu, mida siin fänntisoonis pakuti, oli 0,5-voline. Ma olen piisavalt kaine küll, et sellest trikist aru saada," kurdab Henry. Andrew üritab siiski pisut mõistvam olla. "No enamike jaoks staadionile jõudes enam vahet pole, mis seal topsis on. Et äkki mõni kaklus ikka tänu sellele ära jääb."

Henry noogutab mõtlikult ja jätkab siis Venemaa fännisektori muljetega: "Seal oli päris palju kahtlaseid särgita tüüpe, kes vahepeal ka ilutulestikku väljaku suunas lasid. Ega me väga [Eric] Dieri värava peale rõõmustada ei julgenudki, kartsime nuga saada," räägib ta pisut irooniliselt.

"Aga päris meie kõrval oli väga lahe vana - umbes 65-aastane venelane, kes rahulikult tribüünil kanepit tõmbas. Seega võib iga rahvuse puhul nii idioote kui chille tüüpe leida," võtab Andrew, ehk Andy kogu teema hästi kokku.