Adidas on varustanud turniiri ametliku võistluspalliga mängude algusajast saadik ning ka 2016.aasta pole erandiks. Kõik EURO 2016 finaalturniiril osalevad koondised asuvad mõõtu võtma adidase Beau Jeu palliga.

Prantsusekeelne nimi “Beau Jeu” ehk “ilus mäng” on tihedalt seotud käesoleva aasta korraldajamaa Prantsusmaaga. Palli värvipalett on Prantsuse trikoloorile kohaselt sini-valge-punane, aga sisaldab ka ihaldatud UEFA EURO karikale viitavaid hõbedasi noote. Jõulisest graafilisest mustrist kumavad selgelt läbi tähed E-U-R-O ja aastaarv 2-0-1-6.

Enam kui 18 kuud kestnud arendusperioodi jooksul võttis adidas üle enimarmastatud ja ülipõhjalikult testitud FIFA jalgpalli maailmameistrivõistluste palli Brazuca parimad omadused ning lisas neile EURO võistluse ootuses pisut seekordsele korraldajamaale omaseid detaile. Beau Jeu puhul on jätkuvalt kasutatud Brazuca uuenduslikku ja palju kiidetud paankonstruktsiooni, kuid täiustatud on palli pealispinna struktuuri ja mustri paigutust, mis tagab veelgi paremini hea haarduvuse ja nähtavuse palli lennu ajal.

Pooleteiseaastase katsetamise jooksul proovisid ja andsid palli kohta positiivset tagasisidet arvukad tippmängijad üle kogu Euroopa, teiste seas ka Walesi poolkaitsja Gareth Bale ja Hispaania väravavaht Iker Casillas.

Tahad edaspidi lüüa väravasse Adidase Beau Jeu palju kiidetud palli? Osale Delfi Sport ennustusmängus.

Jaga
Kommentaarid