Olümpia tele- ja raadioülekannete keskuse hiiglasliku maja, mille pikkadel koridoridel olümpiate toimumispaikade järgi isegi tänavanimed, leiab ERRi kodu teiselt korruselt Sydney 2000 tänavalt otse soomlaste YLE vastast.

Siin on põhituba, mille ühes ääres töölauad, reporterid Kristjan Ojang ja Lembitu Kuuse keskendunult kirja- ja uurimistööd tegemas, teisel pool stuudiodiivanid, mida televaatajad igal õhtul Marko Kaljuveeri juhitud olümpiastuudios näevad ja kus teisipäeval intervjueeritavaks näiteks peaminister Andrus Ansip.

Üleliigset ruumi siin juba ei leia, iga ruutsentimeeter on arvel. Režiipult. Montaažiruum. Kaks kommentaatoriboksi ülekanneteks, mida ei kommenteerita võistluspaigast. Ja eraldi ruum raadioülekanneteks, mille kohal kiirgab punane tuli. Eeter!

"Kogu varustus, mis kaalus 1,4 tonni, tuli lennukiga Tallinnast. Palju lihtsam kui Pekingis, mil laevaga reisinud tehnika edasi-tagasi teel viis kuud ära oli,” tutvustab Kaljuveer.

Kaljuveer, kellega ühes on ERRil Londonis kohal kokku 17 tele- ja 5 raadiotöötajat, usub, et ETV on oma olümpiaülekannetega aastate jooksul teinud läbi silmnähtava arengu.

"On tekkinud suuremad kogemused, mingi taseme oleme saavutanud. Eks oleme püüdnud oma võimaluste piires suurematelt eeskuju võtta. Praegu oleme rahul sellega, mis meil on. Lahendused on väga praktilised, iga inimene on kulla hinnaga," hindab ta.