"Kui vastasmeeskond teenib 15-18 punkti geimis, siis öeldakse, et "sai paki". Aga seda ma ei teagi, kuidas peab nimetama tänast viimast geimi, kus Horvaatia sai vaid 10 punkti," muigas Keel, kes suundus kohe pärast mängu metsa jahile.

"Kordagi ei tekkinud tunnet, et me võiks geimi kaotada. Ka mitte teises geimis, kui mäng oli pikalt tasavägine. Küll aga üllatas Omrcen, kes mängis väga hästi (Igor Omrcen tõi üleplatsimehena 17 punkti)."

"Rikberg (koondise libero Rait Rikberg - toim) ei hakanud täna vastuvõtul silma - see on hea, sest tähendab, et ta ei eksinud eriti. Lisaks olid tal väga head tõsted."

"Kindlasti võib öelda, et Eesti oli lihtsalt parem Horvaatiast. See jutt, mida treenerid vahel pärast kaotust rääkima hakkavad, et "me ei teinud oma mängu ära" või "meie vastuvõtt ja rünnak polnud täna head" on tühi jutt, sest alati tuleb mõelda, miks see vastuvõtt või rünnak siis kehva oli... Üldiselt ikkagi vastasmeeskonna hea mängu tõttu. Nii ka täna."

Kas Keel, kes tüüris koondise neli aastat tagasi esmakordselt 12 parema hulka, on nõus, et 2015. aasta meeskond on tugevam kui 2009. ja 2011. aasta oma?

"Oleme kindlasti praegu paremad. Neli aastat tagasi polnud meil selliseid tegijaid nagu Robert Täht ja Andri Aganits. Lisaks on (Ardo) Kreek ja (Keith) Pupart jõudnud oma mängijakarjääri parimasse ikka - nende füüsilised võimed on umbes samad (nagu neli aastat tagasi), kuid juurde on tulnud kogemusi ja oskusi."

Ka Eesti rünnakute selge liider Oliver Venno on Keele sõnul tagasi sellises vormis nagu profikarjääri algusaastatel.

"Ta on nüüd 25-aastane. Neli viis-aastat tagasi, kui ta väga hästi mängis, oli ta veel nooruk. Vahepeal hakkasid tal aga karvad ja millegipärast ka kaal kasvama. Eks need muutused toimusid peas - hiline puberteet, ta ei suutnud oma asjadega toime tulla. Nüüd on ta õnneks uue hingamise leidnud ja saab aru, mida tegema peab."