Meeste turniiritabeli ülemisel poolel oodatakse muidugi pikisilmi poolfinaali Novak Djokovic — Roger Federer, aga enne on mõlemal mehel ees eeldatavalt raske katsumus poolfinaalis — Eesti aja järgi esmaspäeva öösel vastu teisipäeva. Tabeli teise poole poolfinaalid peetakse 24 tundi hiljem.

Berdych ja Nishikori on kindlasti üllatusvõimelised

Rod Laver Arenal lähevad esimesena vastamisi Federer ja 6. asetatud tšehh Tomaš Berdych. Soosik on loomulikult šveitslane, kelle võidukoefitsiendiks on 1.17, Berdychil on see 5.10. Kaks kogenud tennisisti tunnevad teineteist hästi ja 21-st vastasseisust on Federer võitnud 15, sealhulgas kõik kolm mullust matši settigi kaotamata.

Federeri kasuks räägib kindlasti ka tõsiasi, et eelmises ringis viibis ta David Goffini alistamisel platsil vaid 88 minutit, samas kui Berdych nägi Roberto Bautista Agutist jagusaamiseks vaeva üle kolme tunni. Kui šveitslasel on Austraaliast ette näidata neli võitu, siis ka Berdychile meeldib hooaja esimene suurturniir, sest nii 2014 kui 2015 jõudis ta siin poolfinaali.

Tiitlikaitsja Djokovicile astub vastu 7. asetatud Kei Nishikori, kes senises neljas mängus kaotanud vaid ühe seti. Maailma esireket pidi aga kõvasti pingutama, et viies setis alistada teine prantslane Gilles Simon, kelle vastu ta tegi koguni sada sundimata viga.

Tasub kindlasti mainida ka, et kui viimati Suure Slämmi turniiril kohtuti ehk 2014. aasta US Openi poolfinaalis, alistas Nishikori Djokovici neljas setis! Koefitsientide alusel pole soosikus kahtlust — Djokovicil 1.12, Nishikori 6.50.

Kas poolfinaalis Murray — Raonic?

Järgmisel ööl peetavates poolfinaalides kohtuvad Gael Monfils (23. asetus) — Miloš Raonic (13.) ning David Ferrer (8.) — Andy Murray (2.). Kellelgi pole Austraalia lahtistel kerge, aga Monfilsil vedas vastastega selles mõttes, et ta pole veel ühegi asetatud mängijaga vastamisi läinud ning alles kaheksandikfinaalis kaotas esmakordselt ühe seti, venelasele Andrei Kuznetsovile.

Kanadat esindav Raonic on siiski prantslase vastu soosik, sest lülitas eelmises ringis konkurentsist 2014. aasta võitja Stan Wawrinka ja näitab üldse head tennist. Monfils võitis küll mõlemad senised omavahelised kohtumised, ent tema võidukoefitsient on 3.15, samas kui Raonicil on see 1.36.

Viimases veerandfinaalpaaris on suursoosikuks Murray, koefitsiendiga 1.21, ent kuigi Ferreril on sama number vaid 4.50, pole šotlasel hispaanlase vastu lihtne. Ferrer pole turniiril kaotanud settigi ja eelmises ringis alistas kindlalt John Isneri. Samas on viimased viis omavahelist kohtumist lõppenud Murray võiduga.

Šarapova tahab lõpetada kohutava seeria

Enne kui mehed Rod Laver Arenale lubatakse, mängitakse seal tuleval ööl kaks naiste veerandfinaali. Esmalt kohtub Agnieszka Radwanska (4.) Carla Suarez Navarroga (10.), kus muidugi poolatar soosikuks — võidukoefitsiendid vastavalt 1.25 ja 4.00. Esimesest kolmest ringist “läbi jalutanud” Radwanska oli viimati suurtes raskustes Anna-Lena Friedsamiga, ent nagu Monfils meeste poolel, pole Suarez Navarro ühegi asetatud mängijaga veel kohtunud.

Oodatuim veerandfinaal on kahtlemata Serena Williamsi (1.) ja Maria Šarapova (5.) vastasseis. Muidugi on maailma esireket soosik, koefitsiendiga 1.22, aga mitme asjatundja sõnul karjääri parimat servi näitav venelanna (4.30) soovib kindlasti lõpetada 17-mängulist kaotusteseeriat Williamsi vastu.

Alumisel tabelipoolel läheb Austraalia lahtiste kahekordne võitja Viktoria Azarenka (14.) kokku Angelique Kerberiga (7.). Hoolimata edetabelikohast, eelistavad koefitsiendid siin valgevenelannat — need on vastavalt 1.22 ja 4.30. Azarenkal oli seni küll Kerberist kergem loos, ent tõsiasi, et ta lubas neljas matšis vastastel kokku võita 11 geimi, on siiski muljetavaldav.

Tõeline üllatuspaar kohtub aga neljandas veerandfinaalis, kus asetamata mängijate duellis on vastamisi esimese Briti naistennistina üle 33 aasta veerandfinaali jõudnud Johanna Konta (WTA 47.) ja Shuai Zhang (WTA 133.). Kui Konta alistas teel kaheksa hulka teiste seas Venus Williamsi ja Jekaterina Makarova, siis hiinlanna lülitas välja Simona Halepi ja Madison Keysi. Austraalias sündinud Ungari juurtega Konta võidukoefitsient on 1.50, Zhangil 2.60.

Jaga
Kommentaarid