Suursündmuse korralduskomitee esimehe Alar Arukuuse sõnul on enamus ettevalmistustest tehtud. „5 km MK rada on kaetud 20 cm paksuselt kunstlumega ja 10 cm ulatuses loodusliku lumega. Samuti on valmis 1,2 ja 1,4 km pikkused sprindirajad, millel on laiuseks 7 meetrit. Täiendavalt on Ansomäe lasketiirus ca 1000 m3 kunstlund veel varukski,“ kirjeldab Arukuusk olukorda. Tänavune talv on võistlustrasside loomisel kõvasti abiks olnud. Ekstreemseid külma või soojakraade ei ennustata ka võistlusteks.

Kõiki pealtvaatajaid ootavad Tehvandi Spordikeskuse staadionil uued tribüünid, mis võimaldavad toimuvat varasemast paremini jälgida. Kuperjanovi pataljoni sõdurite abiga on neilt ka lumi minema veetud. Traditsiooniliselt oodatakse ergutajad radade äärde, et rasked tõusud ja pikad laskumised nii eesti sportlastel kui konkurentidel libedamalt sujuksid.

Eelmisel aastal käis Otepää MK-d vaatamas ligi 15 000 pealtvaatajat ning sarnast külastatavust oodatakse ka tänavu.

Sündmusele on tänaseks registreerunud kokku 26 riigi võistkonnad. Otepää MK esimeseks võistluspäevaks on 22. jaanuar, mil naised võtavad ette 10 km eraldistardist ning mehed 15 km eraldistardist klassikatehnikas. Teine võistluspäev toob klassikasprindi, kus naised selgitavad parima 1,2 km rajal ning mehed 1,4 km rajal.

Otepää MK-le järgnevad Tehvandil 25.01 algavad juunioride ja U23 maailma meistrivõistlused murdmaasuusatamises, kahevõistluses ja suusahüpetes. Kokku tähendab see suusasõpradele peab kümnepäevast spordipidu.