“Haiglate liit tegi ühekordse pakkumise 60 krooni. See tähendab, et lähema kahe aasta jooksul seda numbrit ei muudetaks. Arstidele on see vastuvõetamatu,” ütles Eesti Arstide Liidu president Andres Kork BNS-ile.

“Haiglate liit räägib järgmise aasta eelarve põhjal. See tähendab, et selle aasta palgatõusust ei räägita üldse. Me ei saa sellega nõustuda,” kinnitas ka õdesid ja hooldustöötajaid esindava Eesti Keskastme Tervishoiutöötajate Liidu president Inna Rahendi.

Eesti Haiglate Liit tööandjana tegi töötajatele sel nädalal viimase pakkumise, mille kohaselt saavad nad lubada maksimaalselt arstidele 60-kroonist, meditsiiniõdedele 30-kroonist ja hooldustöötajatele 18-kroonist tunnitasu.

See teeks arstidele ja õdedele 20-protsendilise ning hooldustöötajatele 12,5-protsendilise alampalga kasvu.

Arstid on seni nõudnud uueks alampalgaks 70 krooni, meditsiiniõed 42 krooni ehk 60 protsenti arsti palgast ning hooldustöötajad 22,5 krooni ehk 60 protsenti meditsiiniõe palgast.

Palgatüli on jõudnud lahendamiseks riikliku lepitaja juurde, kus osapooltel on järjekordne kohtumine kolmapäeval. Pärast viimast kohtumist avaldasid pooled arvamust, et kokkuleppele ei jõuta.

Kuna senine palgalepe lõppes juuli alguses, on töötajad riikliku lepitaja sõnul vabad valikuid tegema.

Meditsiiniõdede palganõudmisi ja vahendeid selle saavutamiseks, kaasa arvatud streik, on lubanud toetada Eesti Ametiühingute Keskliit ning streigipakti osalised Eesti Transpordi- ja Teetöötajate Ametiühing, Eesti Raudteelaste Ametiühing, Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing ja Narva Energia Ametiühing.