Valitsuse peamine uurimisrühm, Teadus- ja Tööstusuuringute Organisatsioon (CSIRO) jõudis järeldusele, et tsitrusviljade tarbimine võib vähendada haigestumist suu-, kõri- ja kõhuvähki kuni 50 protsenti. Üks täiendav tsitrusvili päevas puu- ja juurviljade kõrval võib vähendada ka infarkti ohtu kuni 19 protsenti.

“Tsitrusviljad kaitsevad keha ja tugevdavad immuunsussüsteemi, pärsivad kasvajate suurenemist ning muudavad normaalseks nende rakud,” ütles CSIBRO teadlane Katrine Baghurst avalduses.

Austraalia uurimuses, milles võeti aluseks 48 rahvusvahelist teadustööd tsitrusviljade kasulikkusest tervisele, leiti ka “veenvaid tõendeid”, et tsitruselised vähendavad ka südame-veresoonkonna haiguste, rasvumise ja suhkruhaiguse riski.

Baghurst ütles, et puuviljadest on apelsinis kõige kõrgem antioksüdantide tase.