Eilse vabakava järel kuulutati Sotnikova 224,59 punktiga olümpiavõitjaks, Yuna Kim sai hõbeda (219,11 p) ja Kosnter pronksi (216,73 p). Kolm ameeriklannat - Gracie Gold, Ashley Wagner ja Polina Edmunds - olid vastavalt neljas, seitsmest ja üheksas. Tegemist oli esimese korraga alates 1948. aastast, kui ameeriklannad kahel järjestikusel olümpial poodiumilt välja jäetakse.

Jänkid on kohtunike kapist välja toonud kõikvõimalikud luukered, märkides ära, et üks üheksast kohtunikest, kes venelannale olümpiavõitja hinded andis, sai 1998. aasta Nagano olümpia kokkuleppeürituse eest aastase tegutsemiskeelu, teine on Venemaa iluuisuliidu endise presidendi ja praeguse tegevdirektori abikaasa.

Kõige kahtlasem olla ameeriklaste sõnul see, et USA, Lõuna-Korea, Rootsi ja Suurbritannia kohtunikud asendati viimasel hetkel Ukraina, Venemaa, Eesti (endised Nõukogude liidu riigid) ja Prantsusmaa kohtunikuga.

Ukraina kohtunikuks oli näiteks Juri Balkov, kes sai 1998. aastal aastase tegutsemiskeelu, kui tema Kanada kolleeg lindistas telefonivestluse, milles Balkov pakkus Kanada uisutajatele kõrgemaid punkte sarnaseks vastutasuks kanadalase poolt.

"Kurb, et ma eeldasin, et Sotnikova saab rohkem punkte lihtsalt sellepärast, et see toimus Venemaal. Kas pole kurb, et ma seda automaatselt mõtlesin? Mitte ükski iluuisuinimene, kellega ma olen rääkinud, pole öelnud, et nii pidigi minema," ahastas endine USA iluuisukoondise treener Audrey Weisiger USA Today veergudel.

"Ma olin tulemuses üllatunud," ütles USA tippkohtunik Joseph Inman, kes kuulus kohtunikepaneeli 2002. aasta olümpial.

"Pole aus, et Carolina ja Yuna, kellel on suurepärased oskused ja kes tegid täna suurepärase esituse - head hüpped, küpsus, väljendus - on kuus punkti maast kellestki, kellel on küll tohutud oskused, kuid kes on just juuniorieast väljunud," lisas 2002. aasta jäätantsu kuldmedalist, prantslane Gwendal Peizerat. "Võrreldes Carolinaga, võrreldes Yunaga... Midagi on juhtunud."

AVALDA ARVAMUST: Kas Sotnikova kavad naiste üksiksõidus olid kuldmedali väärilised?