Brasiilias alžeerlased alagrupist teisena edasi vedanud Vahid Halihodžic otsustas pärast MM-i vastu võtta tööpakkumise Türgi klubist Trabzonspor.

Gourcuffi tuntakse kui eriti head noorte mängijate arendajat. Tema leidis näiteks üles, võttis oma tiiva alla ja viis uuele tasemele sellised talendid nagu Laurent Koscielny (praegu Arsenalis), Christophe Jallet (PSG), Kevin Gameiro (Sevilla) ja André-Pierre Gignac (Marseille).

Selline treener peaks Alžeeriale hästi sobima, sest "kõrberebastel" on palju andekaid noormängijaid ning prantslasi, keda nende Alžeeria juurte pärast saaks koondisse tuua.

Kokku on Gourcuff Lorientis veetnud 25 aastat, esimesed neli oli ta mängiv treener, peatreenerina töötas ta seal kahel ametiajal (1991-2001 ja 2003-2014). Ühtlasi on ta Lyoni ja Prantsuse koondise staari Yoann Gourcuffi (28) isa.

Alžeeria esimene eesmärk on kvalifitseeruda 2015. aasta Aafrika karikavõistlustele, mille eelturniiril mängitakse ühes alagrupis koos Mali, Etioopia ning Malawi ja Benini paari võitjaga. Järgmised suursündmused on 2017. aasta Aafrika turniir ja 2018. aasta MM Venemaal.