Võistlused avavad Maailma Jää- ja lumesurfi Assotsiatsiooni (W.I.S.S.A) asepresident Klaus Faisst ja Harju maavanem Orm Valtson. Avatseremoonial esinevad Politseiorkester ja tantsutüdrukud. Võistluste avamine algab kell 18.00 Harku järve jääl spordibaasi (Sõudebaasi tee 21) juures.

W.I.S.S.A egiidi all toimuvatele jää- ja lumesurfi maailmameistrivõistlustele on tänaseks registreerunud sadakond sportlast Venemaalt, Soomest, Rootsist, Ukrainast, Poolast, Lätist, Leedust, Kanadast ja Itaaliast. Registreerimine lõpeb 11. veebruari hommikul. Kokku on võistlustele oodata ligi 150 sportlast kolmeteistkümnest riigist. Eestist osalevad MMil paarkümmend võistlejat, nende hulgas ka viiekordne maailmameister Juhan Gross ja viiel korral teiseks jäänud Kalev Allikveer.

Võistlussõidud toimuvad 11.-16. veebruarini, kell 10.30-16.00 Harku järvel. Teisipäevast reedeni toimuvad kursisõidud, laupäeval sõidetakse kuni 40-kilomeetrist maratoni. Viimasel võistluspäeva hommikul, kell 10.00 demonstreerivad pealtvaatajatele oma oskusi freestyle-sõitjad.

Jää- ja lumesurfis võisteldakse kolmes klassis. Põhiliseks ja ajalooliselt esimeseks võistlusklassiks on sailboard, mis väljanägemiselt meenutab suures osas tavalist purjelauasõitu. Võistlejad kasutavad spetsiaalselt kas lumel või jääl liikumiseks ehitatud kelku, mille külge on kinnitatud igas suunas liikuv purjelauapuri. Free-sail klassi teeb eriliseks deltaplaani meenutav puri, mille patenteeritud nimetus on skimbat, ja mida võistlejad peavad kontrollima ainult kätega. Jala otsa võib free-sail klassis kinnitada suusad, lumelaua või uisud. Kolmas ja atraktiivseim on loheklass. Selles viib võistlejat edasi spetsiaalne veolohe, mille suurus, nööride pikkus jms. on allutatud kindlatele reeglitele.

Maailmameistrivõistluste peakorraldaja on Spordiklubi FAN MTÜ. Võistluse läbiviimist toetavad Mercedes-Benz, GS Cargomasters Eesti, Ballantines ja lumi.ee.

Vaatemängulised ja atraktiivsed võistlused peetakse Harku järvel ja need on hästi jälgitavad. Pealtvaatajatele on võistlus tasuta. Ohutuse tagamiseks eraldatakse pealtvaatajatele jääl spetsiaalsed piirkonnad.