Individuaaldistantsidel võistleb üle 200 sõudja, ülejäänud proovivad jõudu meeskondadena. Eriti rohkelt on end kirja pannud koolide võistkondi, sest üldkokkuvõttes parimaks tunnistatud õppeasutus saab endale aastaseks tasuta kasutamiseks sõudeergomeetri Concept 2.

Alfa 2003 on pealtvaatajatele tasuta, võistlused algavad eelsõitudega kell 11. Finaalide algus on kell 15.

Stardiprotokolliga on võimalik tutvuda Eesti Sõudeliidu kodulehel: http://www.sport.ee/era/alfa2003start.htm

Tuntumad võistlejad
Matthias Siejkowski
Sakslane on sõudnud maailmameistrivõistlustel nii roolijata kahepaadil kui ka kaheksases. Pärast koondisest väljakukkumist otsustas ta ergomeetri kasuks. Valikut ei ole tulnud kahetseda — nüüd on ta sellel alal kuuekordne maailmameister ja ka maailma kiireim, omades rekordit 2000 meetris (5:37,0).

Vaclav Chalupa
Maailmakarikavõitjast legendaarne tšehh on käinud Tallinnas võistlustel mitmeid kordi, sest ka temal on õnnestunud ergomeetritel näidata häid tulemusi. Viimasel sõudmise MMil lõpetas ta ühepaadil neljanda kohaga.

Pavel Šurmei
Valgevene paarisneljase eessõudja, viimaselt MMilt saadi kuues koht (Eesti teatavasti seitsmes). Kõva tegija ka sisesõudmises, Bostonis peetaval MMil olnud mitu korda finaalis ning saanud sealt ka hõbeda, kaotades Siejkowskile vaid 0,3 sekundiga.

Pertti Karppinen
Sõudeveteranidest tuleb Tallinna mees, kellel on kolm olümpiakulda. Lisaks võtab ta väga tõsiselt ka ergomeetrisõudmist, oma vanusegrupis (40-49) on hetkel tema käes maailma tipptulemus — 5:52,0.

Jüri Jaanson
1965. aastal sündinud Jaanson ei ole ikka veel tippspordist loobunud. Kahekordne maailmameister on kohal ka Alfal.

Tõnu Endrekson
Juunioride maailmameister, MMil 7. lõpetanud neljapaadi liige on eelmise aasta Alfa võitja. Taskus on juba kutse ka Bostonisse sisesõudmise maailmameistrivõistlustele kui Euroopa koondise liige. Sügisel tegi Pärnumaa meistrivõistlustel uueks Eesti rekordiks 1000 meetri distantsil 2:43,7.

Leonid Gulov
Noorte ja juunioride kahekordne maailmameister, kelle nimel on muuhulgas ka Guinessi rekord — mitte keegi ei ole läbinud 2000 meetrit veel kiiremini kui tema (6:35,67). Pidi eelmise hooaja kahjuks vahele jätma raske vigastuse tõttu, kuid on nüüd taas rivis.

Silver Sonntak, Andrei Šilin, Igor Kuzmin
Eesti neljapaadi meeskonna liikmed, kes saavutas koos Endreksoniga MMil 7. koha.