Eile oli Kuusmaa oma silmaga tunnistajaks, kuidas USA purustas Mehhiko 86:63 ja Sloveenia oli 71:61 üle Dominikaani Vabariigist. Sloveenia ja USA kohtuvad omavahel ka veerandfinaalis.

"Mingi hetkeni oli Sloveenia - Dominikaan tasavägine, aga vennad Dragicid koos kompaniiga läksid ikka eest ära. Dominikaanile sai määravaks Sloveenia võistkondlik kaitse. Kuid et jõuda kaugemale, jääb Sloveenia eesliin natuke lahjaks. Usun, et veerandfinaalis mängu tuleb, aga tõenäoliselt USA võtab ikka oma," arvas Kuusmaa.

Sama kindlalt peaks teises veerandfinaalis võtma korraldajamaa võidu Prantsusmaa üle.

"Arvan, et materjali vahe pannakse maksma ja Hispaania läheb sealt edasi. Hispaania on niivõrd hästi komplekteeritud. Kõik NBA mehed ei saa isegi põhisse. Prantslased on küll näidanud suurepärast kaitset, aga kas nad suudavad hispaanlased kinni võtta, on kahtlane. Tagaliinis on Hispaania ikka vägev ja ega eesliingi nõrgem pole. Hispaanlastel peab ikka totaalselt must päev olema, aga ma ei usu seda," sõnas Kuusmaa.

Tänased kaheksandikfinaalid peaksid Kuusmaa arvates olema pingelisemad: "Selge favoriit on ainult Leedu Uus-Meremaa vastu. Ülejäänud paarides küll selget favoriiti ei näe. Kreeka-Serbia tuleb väga tuline lahing, samuti ka Brasiilia-Argentiina. Loodan, et brassid lähevad siit edasi ning tuleb Kreeka-Brasiilia poolfinaal. Nagu ma juba maininud olen, on need võistkonnad võimelised finaalis Hispaaniat üllatama."

Türgi - Austraalia mängus hoiab Kuusmaa pöialt Austraaliale. "Loomulikult tahaks Austraalia - Leedu veerandfinaali näha. Kordusmäng ju sellele mängule, mille leedukad tappa said," viitas ta Leedu ainsale kaotusele alagrupifaasis.

Kuusmaa on MM-i õhkkonda saanud nuusutada kolmes linnas - Granadas, Sevillas ja Barcelonas.

"Granadas, kus Hispaania alagrupimänge pidas, olid pargid atraktsioone täis, suur ekraan oli üleval ja käisid suured pidustused - hästi šeff fiiling! Sevillas oli juba fiilingut vähem," rääkis ta.

"Siin viibides linnapildis väga palju aru pole saada, et suurvõistlus on käimas, aga kui olümpiastaadionile suundud, mõistad kohe, et midagi suurt on toimumas. Korraldajad jäid isegi jänni rahva sisse laskmisega. Läksime küll pool tundi enne mängu kohale, aga esimest kolme minutit ei näinudki."