“Inimeste huvi konkursi vastu oli suur ja patsientide vastukaja väga positiivne, nii et kokku esitati enam kui poolsada kandidaati,” ütles ETAle Talllinna Perearstide Seltsi esimees Eero Merilind. “Aasta arst 2002” tiitli väljaandmisel arvestas žürii veel ka arsti kogemust, tema osalemist eriala seltside üritustel ja koolitustel ning loomulikult patsientide arvamusi.

Aasta parimaks arstiks valitud Urve Prits töötab Tallinnas Telliskivi Perearstikeskuses. Töötanud Raasiku jaoskonnahaiglas sisehaiguste arstina ja Väike — Õismäe naistenõuandlas terapeudi ja rasedate nõustajana. Oma teadmisi ja oskusi on ta jaganud sise-, laste-, ja perearstide kongressidel esinedes, terviseajakirjade nõuanderubriikides. Samuti on ta “Arstisaate” saatejuht.

“Aasta arst 2002” tiitli annab neljapäeval Urve Pritsile Tallinna Raekojas toimuval tseremoonial üle sotsiaalminister Siiri Oviir.

Eriarstidest said enim hääli nina-kõrva-kurguarst Viktor Solovjov Regionaalhaiglast, naistearst Jana Klementsov, lastearst Reet Raukas ja perearst Svea Rosenthal. Väljast poolt Tallinna nimetati kõige rohkem Maarika Kukke Elva Kesklinna Perearstikeskusest.

Eero Merilinnu sõnul on parimate arstide tunnustamine vägagi vajalik kuna meedia kajastab meditsiini valdkonnas peamiselt äpardumisi ja halbu asju. “Seetõttu soovisime saada ka positiivset tagasisidet ja avaldada tublidele tohtritele tunnustust,” lisas ta. Seetõttu loodetakse järgmisel aastal veel suuremat osavõttu ja patsientide tagasisidet.