Tiitlikaitsja Tallent oli võistluse lõpuosas grupist lahti rebimas ja neljandat olümpiamedalit võtmas. Ühtlasi oleks ta esimest korda olümpiakäimise võitnud. 2012. aasta Londoni kuldmedali sai ta tagantjärele pärast dopingupatuse Sergei Kidrjapkini (Venemaa) diskvalifitseerimist.

Tothil olid viimaseks viieks kilomeetriks aga omad plaanid. Austraallane tuli tagasi 22-sekundilisest kaotusseisust ja spurtis võidule.

Prantslasest maailmarekordiomanik Yohann Diniz läks konkurentidelt eest juba alguses ning kadus poole distantsi peal järgmiste silmapiirilt. 25 km vaheajapunktis oli tal minut ja 40 sekundit edu, kuid Diniz ei suutnud tempot hoida. Ta peatus 32. kilomeetri juures, et puhata ja lasi kanadalase Evan Dunfee juhtima. Sealtmaalt vahetus liider pidevalt ning alles 10 km enne lõppu tegi Tallent otsustava mineku.

Dunfee lõpetas neljandana, Diniž oli kaheksas. Brasiillaste lootus Caio Bonfim tei rahvusrekordi 3:47.02 ja sai üheksanda koha.

Slovakkiale oli see teine kuldmedal meeste kärestikuslaalomi kahekanuu võidu kõrvale. Ühekanuus võitis mägedemaa hõbemedali.

Täna Eesti aja järgi kell 20.30 algab naiste 20 km käimine.